Siste stjernetreff før The Arctic Challenge

Fredag 16. februar holdes europeisk kvalifisering i quarterpipe til The Oakley Arctic Challenge. Sted: Varingskollen i Nittedal utenfor Oslo. Fjorårsvinner Henning Marthinsen (bildet) stiller, sammen med et kobbel norske og utenlandske kjørere!

Sist oppdatert: 15. februar 2007 kl 09.49
KVALIFISERT: Henning Marthinsen skal forsvarer tittelen, her i rocketair. Foto: Monkey Production
KVALIFISERT: Henning Marthinsen skal forsvarer tittelen, her i rocketair. Foto: Monkey Production
Lesetid: 3 minutter

Klokken 17 braker det løs i Varingskollen med europeisk quarterpipe-kvalifisering til Terje Håkonsens The Oakley Arctic Challenge (TAC). Kvalifiseringen går i form av en to timer jamsession til kl.19. Finalen er en times jamsession fra 19.30 til 20.30.

– Dette blir en eksklusiv mulighet for norske og europeiske snowboardutøvere til å gå i Henning Marthinsen og Terje Håkonsens fotspor, sier daglig leder i TAC, Henning Andersen.

– Utøverne har stått i kø for å melde seg på, det er ingen som vil la denne muligheten gå. Det er fullt mulig at vi får en ny komet!

Årets TAC starter 26. februar i Midtstuen i Oslo, finaledag er lørdag 3. mars.

Til Transition Mission i Varingskollen på fredag kommer kjørere fra inn- og utland.

– Vi har jobbet på spreng i flere uker, og store deler av Snowboard-Norge er involvert i gjennomføringen, sier prosjektleder for Transition Mission Jens Erik Holmquist, og fortsetter:

– Kjørerliste er nå klar, med utrolig mange gode norske og internasjonale utøvere. Og for dem som er nysgjerrige på hvem som har kommet med, er det bare å se på nettsiden til The Oakley Arctic Challenge.

For et år siden overrasket Henning Marthinsen (23) seg selv og alle andre med å kvalifisere seg til TAC, få uker senere stod han skulder til skulder med legenden Terje og resten av verdenseliten. TAC regnes i snowboardmiljøet som noe av det aller ypperste en kan være med på. For Henning var det ikke nok bare å delta.

– Skal man være med, får man gå for å vinne, uttalte han.

Og akkurat det gjorde han! Seieren i TAC gav mange muligheter internasjonalt for Henning, som nå figurerer i toppen av den internasjonale rankinglista Ticket To Ride (TTR), for tiden på 5. plass.

I år er Henning automatisk kvalifisert til The Oakley Arctic Challenge for å forsvare sin tittel. Han er likevel kvalifiseringskonkurransens høye beskytter, og skal være med og kjøre under Transition Mission på fredag, for å sette standard.

I år har forskere vært med for å designe TAC-quaterpipen. Og det har gått med over 4 millioner liter vann til byggingen. Den gigantiske quarterpipen blir nærmere 9 meter høy og 18 meter bred.

De tre beste fra quarterpipekonkurransene i Breckenridge, Davos og Varingskollen kvalifiserer seg til TAC, sammen med topp 10 fra Ticket To Ride-rankingen. Siste mulighet er å få wildcard fra Terje Håkonsen, men det er det ikke mange som kan vente seg. Og her havner man i godt selskap:

Så langt har kjørere som Steve Fisher, Danny Davis, Kevin Pearce, Pat Moore, Gian Simmen, Takato Taniguchi, Mason Aguirre, Henning Marthinsen og Terje Håkonsen bekreftet sin ankomst.

I The Oakley Arctic Challenge blir det totalt 24 kjørere i verdensklasse som kjemper om over 300.000 kroner i pengepremier og den berømte gullklokka til Oakley. For å få den må man hoppe høyere enn den magiske grensen på 10 meter.

Det er det aldri noen som har gjort i en quaterpipe.

Publisert 15. februar 2007 kl 09.49
Sist oppdatert 15. februar 2007 kl 09.49

Relaterte artikler

FÅR NY SJEF: Marcus Kleveland og resten av landslagsgjengen får ny kollega i Brettforbundet. Foto: Syo van Vliet / Red Bull Content Pool
Tidligere sportssjef gjør comeback etter syv år

Harstad skal løfte Brettforbundet

CRAIG KELLY: En av tidenes mest innflydelsesrike brettkjørere. Foto: Vianney Tisseau//Burton
Anmeldelse av The Darkest White - boken om Craig Kelly

Et åpent sår i snowboardhistorien er sydd igjen

METHOD AIR: Arrangør og brettlegende Rune Lundsør har ikke ligget på latsiden. Foto: Trygve Holte
Oldboys NM i Uvdal

– Dro på helt sykt

SPLITTET I FINNMARK: To splitboardere på vei opp Koppartind i Troms under splitboardfestival i Finnmark(!). Bilde: Christian Nerdrum
Se film og bilder fra festivalen i Finnmark

7 myter om splitboarding - knust og bekreftet

TORGEIR I MIDTEN: I 2010 pådro Torgeir Berre seg en brutal ryggmargskade på snowboard i New Zealand. Her har vi ham tilbake på snø under Høvdingen av Høgevarde. Bilde: Even Brekke
Se film og bilder fra sløsjfesten på Høgevarde:

Sløsjfest på Høgevarde: – Stemningen var høy

NYE TALENTER: Unge og gamle får mulighet til å kjøre med og mot Mons Røisland & Co. Foto: Magnus Gulliksen
Mons Røisland inviterer til familiedag i lokalanlegget

Kjør med stjernene i Kirkerud: – Lavterskel

IKKE FULL JEKK: Skal du tweake litt, så hjelper det å slippe til litt blod og luft til ankler og knær. (Snowboarder Markus Olimstad i parken på Tryvann). Foto: Christian Nerdrum
Alltid full jekk eller variere litt?

– Gøy å ikke være så fastspent

DE SEKS: Her har du de seks mest vanlige stedene å grabbe på brettet. Foto: Christian Nerdrum
Grabs - Dos and don'ts

– Det er noen ulovlige også

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen