Overrasket med stipend på X Games

Norske geriatriske snowboardere ga stipend på 10.000 kroner til paralandslagskjører Kristian Moen (16).

Sist oppdatert: 2. mars 2016 kl 10.36
Storfornøyd Kristian Moen etter å ha mottatt 10.000 kroner i stipend. Foto: Peter Gløersen
Storfornøyd Kristian Moen etter å ha mottatt 10.000 kroner i stipend. Foto: Peter Gløersen
Lesetid: 4 minutter

– Gud så heldig jeg er, var det første jeg tenkte. Det betyr veldig mye for satsingen min. Nå skal pengene settes på en konto for VM neste år, sier Kristian Moen som vant sølv i VM i fjor.
Han var invitert til Snowboardforbundets telt på X Games, og visste bare at det ventet ham en overraskelse der. 
– Jeg hadde gitt opp med å spekulere. Jeg klarte ikke helt se for meg hva overraskelsen skulle være. Jeg tenkte uansett at det ville bli morsomt å se på X Games-finale.
Stipendet ble delt ut av Norske geriatriske snowboardere, en snowboardklubb som legger til rette for snowboard for de som er eldre enn 40 år. 
– Kristian er førstemann i bakken om morgenen og sistemann som gir seg om kvelden. Han får stipendet for innsatsen sin, rett og slett. En ung snowboarder på vei oppover vil trenge 10.000 kroner, og Kristian gjør seg veldig fortjent. All ære til ham, sier Truls Omtvedt i Norske geriatriske snowboardere.  

De fleste i klubben har råd til å dekke alle utgifter selv og derfor velger de å dele ut inntektene fra medlemsavgiften. I fjor gikk stipendet til Snowboardforbundets jentesatsing. 
– De pengene har en tendens til å hope seg opp. Vi har barn eller barnebarn som driver på nå og ser at det koster penger, så det er fint for oss å kunne støtte andre, sier Omtvedt. 
– De har rundt 100 medlemmer og 100 kroner i medlemsavgift, så jeg fikk hele medlemsavgiften deres. Det er helt sykt. Jeg er veldig takknemlig for det, jeg vet ikke hvor jeg skal begynne engang, sier Kristian, som har vist at cerebral parese ikke er noen hindring for å kjøre styggfort på snowboard. 
I disse dager ligger han i hardtrening foran worldcup-konkurranser i Europa i mars.
– Jeg vet ikke helt hvor gode de andre er nå, for jeg har ikke sett dem kjøre på en stund, men jeg tror det kommer til å gå bra. Jeg kjører bedre enn jeg noen gang har gjort, sier 16-åringen som satser mot Paralympics i Sør-Korea i 2018.

Med sine spede 16 år har Kristian et langt snowboardliv i vente, skal man tro Omtvedt. 
– Dette vokser du ikke ifra. Jeg ser på mine barn og barnebarn – vi kjører sammen tre generasjoner og har det helt herlig. Det er ikke noen aldersgrense på snowboard – det er bare «ut å ha det gøy»!  

 

 

Begrunnelse for utdeling av NGS-stipend
Kristian Moen fortjener dette stipendet fordi han satser for fullt på Snowboard. Han er bare 16 år, men den motivasjonen og indre drivkraften han har er inspirerende. Han er alltid førstemann ut i bakken og sistemann inn. Under Funkis-campen i Trysil var hans største glede å kjøre noen ekstra runder i bakken, mens resten av gjengen spiste lunsj. 
Kristians funksjonsnedsettelser krever over middels mange treningstimer. Allikevel gir han ikke opp. Han står på til han får det til. Du skal lete lenge etter en som er så gira på å kjøre brett!
Det som også er veldig inspirerende med Kristian, er selv med nesten 12 treninger i uka så ser man så utrolig godt på han at han koser seg på snowboard. Uavhengig av treningslegde og kuldegrader har Kristian verdens største smil klistra i fjeset. I vårt ny oppstartete paralandslag er Kristian vår eneste utøver. Å være på para landslaget innebærer til tider mye reising. Eksempelvis skal han snart til Les Angles i Frankrike og Trentino i Italia for å kjøre World Cup i SBX og BSL. Dette er reiseutgifter Kristian dekker selv. Derfor kommer stipendet deres veldig godt med. 
Alle disse tingene gjør at han virkelig fortjener dette stipendet! 

 

Les mer om Norske geriatriske snowboardere 

Publisert 2. mars 2016 kl 10.36
Sist oppdatert 2. mars 2016 kl 10.36

Relaterte artikler

CRAIG KELLY: En av tidenes mest innflydelsesrike brettkjørere. Foto: Vianney Tisseau//Burton
Anmeldelse av The Darkest White - boken om Craig Kelly

Et åpent sår i snowboardhistorien er sydd igjen

METHOD AIR: Arrangør og brettlegende Rune Lundsør har ikke ligget på latsiden. Foto: Trygve Holte
Oldboys NM i Uvdal

– Dro på helt sykt

SPLITTET I FINNMARK: To splitboardere på vei opp Koppartind i Troms under splitboardfestival i Finnmark(!). Bilde: Christian Nerdrum
Se film og bilder fra festivalen i Finnmark

7 myter om splitboarding - knust og bekreftet

TORGEIR I MIDTEN: I 2010 pådro Torgeir Berre seg en brutal ryggmargskade på snowboard i New Zealand. Her har vi ham tilbake på snø under Høvdingen av Høgevarde. Bilde: Even Brekke
Se film og bilder fra sløsjfesten på Høgevarde:

Sløsjfest på Høgevarde: – Stemningen var høy

NYE TALENTER: Unge og gamle får mulighet til å kjøre med og mot Mons Røisland & Co. Foto: Magnus Gulliksen
Mons Røisland inviterer til familiedag i lokalanlegget

Kjør med stjernene i Kirkerud: – Lavterskel

IKKE FULL JEKK: Skal du tweake litt, så hjelper det å slippe til litt blod og luft til ankler og knær. (Snowboarder Markus Olimstad i parken på Tryvann). Foto: Christian Nerdrum
Alltid full jekk eller variere litt?

– Gøy å ikke være så fastspent

DE SEKS: Her har du de seks mest vanlige stedene å grabbe på brettet. Foto: Christian Nerdrum
Grabs - Dos and don'ts

– Det er noen ulovlige også

INVITERER: Krister Kopala deler erfaring på Splitboard Festival i Finnmark. Foto: Nikolai Schirmer
Kopala inviterer til splitboardfestival i Finnmark

– Smal sak å finne god snø

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen