Hemmelig pokal-jury

SNOWBOARD-NM: En hemmelig jury bestemmer hvem som får kongepokalen etter fire dager med norgesmesterskap.

Sist oppdatert: 10. mars 2010 kl 14.31
INKOGNITO: Juryen er hemmelig.
INKOGNITO: Juryen er hemmelig.
Lesetid: 2 minutter

Hvem er snowboard-kongen i landet her? Under årets NM deles Kongepokalen for første gang ut til beste prestasjon vurdert av en fagjury. Snowboardforbundet håper det nye systemet vil skape liv, røre og debatt rundt hvem som er snowboardkongen i landet her.

Fagjury vurderer beste prestasjon

Tidligere år har styret i Snowboardforbundet før hvert NM bestemt hvilken gren Kongepokalen skal deles ut i og pokalen har automatisk gått til vinneren av den grenen, men i år er det nytt system:

- I år skal Kongepokalen deles ut til beste prestasjon under NM vurdert av en fagjury. Vinneren av en gren kan selvfølgelig vinne pokalen, men det åpner også for å gi prisen til en annen form for prestasjon, forteller president i Snowboardforbundet Cecilia Flatum og fortsetter:

- Vi tror det nye systemet vil skape debatt om hvem som bør vinne pokalen. Er det han som står på toppen av pallen eller er det han som gjør et sinnssykt sprang utviklingsmessing, hun som lander et nytt og outstanding triks eller noe helt annet? Når Kongepokalen skal deles ut til beste prestasjon er i tråd med snowboardsjela der snowboardere hver dag presterer max uavhengig av om det er i eller utenfor en konkurranse, avslutter presidenten.

Jury med mange års snowboardkompetanse i bootsa

- Juryen blir satt sammen av personer med kompetanse på de ulike NM-grenene, folk som følger godt med på utviklingen i snowboard og folk som har historien i ryggmargen, forteller arrangementsdame i Snowboardforbundet Mette Mila.

- For at jurymedlemmene skal få arbeidsro under NM holdes navnene hemmelige. Men vi kan røpe at både tidligere internasjonalt aktive konkurransekjørere, snowboard-nerder med myyye snowboardkunnskap i hue, coacher som har vært innom både landslag og talentutviklingserfaring og tidligere landslagskjørere er klare for jury duty.

Publisert 10. mars 2010 kl 14.31
Sist oppdatert 10. mars 2010 kl 14.31

Relaterte artikler

FÅR NY SJEF: Marcus Kleveland og resten av landslagsgjengen får ny kollega i Brettforbundet. Foto: Syo van Vliet / Red Bull Content Pool
Tidligere sportssjef gjør comeback etter syv år

Harstad skal løfte Brettforbundet

CRAIG KELLY: En av tidenes mest innflydelsesrike brettkjørere. Foto: Vianney Tisseau//Burton
Anmeldelse av The Darkest White - boken om Craig Kelly

Et åpent sår i snowboardhistorien er sydd igjen

METHOD AIR: Arrangør og brettlegende Rune Lundsør har ikke ligget på latsiden. Foto: Trygve Holte
Oldboys NM i Uvdal

– Dro på helt sykt

SPLITTET I FINNMARK: To splitboardere på vei opp Koppartind i Troms under splitboardfestival i Finnmark(!). Bilde: Christian Nerdrum
Se film og bilder fra festivalen i Finnmark

7 myter om splitboarding - knust og bekreftet

TORGEIR I MIDTEN: I 2010 pådro Torgeir Berre seg en brutal ryggmargskade på snowboard i New Zealand. Her har vi ham tilbake på snø under Høvdingen av Høgevarde. Bilde: Even Brekke
Se film og bilder fra sløsjfesten på Høgevarde:

Sløsjfest på Høgevarde: – Stemningen var høy

NYE TALENTER: Unge og gamle får mulighet til å kjøre med og mot Mons Røisland & Co. Foto: Magnus Gulliksen
Mons Røisland inviterer til familiedag i lokalanlegget

Kjør med stjernene i Kirkerud: – Lavterskel

IKKE FULL JEKK: Skal du tweake litt, så hjelper det å slippe til litt blod og luft til ankler og knær. (Snowboarder Markus Olimstad i parken på Tryvann). Foto: Christian Nerdrum
Alltid full jekk eller variere litt?

– Gøy å ikke være så fastspent

DE SEKS: Her har du de seks mest vanlige stedene å grabbe på brettet. Foto: Christian Nerdrum
Grabs - Dos and don'ts

– Det er noen ulovlige også

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen