Bedre enn OL

US OPEN: Årets siste store pipekonkurranse holdt utrolig høyt nivå, med Shaun White på sidelinjen. Seieren gikk til den løs-slipsede japaneren Kazuhiro Kokubo.

Sist oppdatert: 22. mars 2010 kl 11.08
Pipekonkurransen i US Open holdt et utrolig høyt nivå.
Pipekonkurransen i US Open holdt et utrolig høyt nivå.
Lesetid: 3 minutter

Årets siste store gutte- og jentekonkurranse, US Open sprengte nivået på pipekjøring. I Stratton, Vermont kjørte japaneren Kazuhiro Kokubo med enorm høyde. Kokubo hadde et trøbblete OL, med mye kritikk fra hjemlandet fordi han brukte OL-uniformen på en sjuskete måte. Dermed ble han truet med hjemsendelse og ble nektet deltagelse i åpningssermonien. Kokubo landet ingen av sine runs i OL-finalen, men 21 åringen fikk i hvert fall en skikkelig avslutning på sesongen.

Kokubo gjorde frontside 9, en enorm McTwist, frontside 10, cab 10 og avsluttet med en frontside dobbelcork 10. Det premierte dommerne med 97.17 poeng.

Back to back to back dobbelcorks

Bursdagbarnet Louie Vito åpnet med en cab dobbelcork 10, frontside dobbelcork 10, en dobbel crippler, backside 9 og avlsuttet med frontside 10. Vito gjorde dermed tre dobbelcorks etter hverandreog kom nepent bak Kokubo med 96.17 poeng. I siste run gjorde han det samme runnet og avsluttet med en frontside 1260, men fikk ikke like bra poengsum fordi han var litt uryddig i lufta.

Gjorde Whites triks

På tredjeplass fulgte Iouri Podladtchikov, som også har fått en skikkelig revansj etter han akkurat misset OL-medalje. Ipod kom direkte fra gull i European X Games og åpnet med en cab dobbelcork 10, en enorm frontside 5, før han gjorde en dobbel Mctwist 1260, trikset som bare Shaun White har gjort i konkurranse før, og avsluttet med en frontside 1080. Sveitseren med russiske aner fikk bare fire hits, i forhold til de andre som hadde fem. Han fikk 96 poeng for sitt run. Dermed skilte det bare 1.3 poeng fra første- til tredjeplass.

Holvik kjempet i finalen

For ett år siden var ingen nordmenn i nærheten av å kjempe om pallplass i en internasjonal pipefinale. Tore Holvik har blitt bildet på landslagets pipe-progresjon og kvalifiserte akkurat til finale på 16.plass, med Ståle Sandbech på 17., akkurat utenfor finale.

Holvik åpnet finalen med et sitt run frontside crail, backside 5, frontside 9, backside 9 og avsluttet med sin enorme frontside dobbelcork 10 helt i bunn av pipen. Med 86 poeng etter første run, kunne han dermed prøve å sette et ennå vanskeligere run, der han prøvde å gjøre 1260 før dobbelcorken. Dessverre satt den ikke denne gang, men Tore endte allikevel på en svært bra sjuendeplass.

Hovedattraksjonen uteble

Shaun White, mannen vi i stor grad kan takke for den utrolige pipe-progresjonen, kjørte gårsdagens trening, og treningen i dag tidlig; Men da konkurransen startet dukket OL-vinneren imidlertid ikke opp. Det ble senere klart at han var utslitt og ikke følte seg bra nok til å kjøre.

Høyt jentenivå

Kelly Clark vant jentenes pipekonkurranse. Som vanlig gikk Vermont-jenta klart høyest og dro også en enorm backside 900 ut av hatten. Clark prøvde også å sette en 1080. Tidligere i år var Torah Bright også veldig nære å sette en dobbelcork, så det er definitivt ikke bare hos gutta det har vært en enorm pipeprogresjon.

Publisert 20. mars 2010 kl 21.31
Sist oppdatert 22. mars 2010 kl 11.08

Relaterte artikler

FÅR NY SJEF: Marcus Kleveland og resten av landslagsgjengen får ny kollega i Brettforbundet. Foto: Syo van Vliet / Red Bull Content Pool
Tidligere sportssjef gjør comeback etter syv år

Harstad skal løfte Brettforbundet

CRAIG KELLY: En av tidenes mest innflydelsesrike brettkjørere. Foto: Vianney Tisseau//Burton
Anmeldelse av The Darkest White - boken om Craig Kelly

Et åpent sår i snowboardhistorien er sydd igjen

METHOD AIR: Arrangør og brettlegende Rune Lundsør har ikke ligget på latsiden. Foto: Trygve Holte
Oldboys NM i Uvdal

– Dro på helt sykt

SPLITTET I FINNMARK: To splitboardere på vei opp Koppartind i Troms under splitboardfestival i Finnmark(!). Bilde: Christian Nerdrum
Se film og bilder fra festivalen i Finnmark

7 myter om splitboarding - knust og bekreftet

TORGEIR I MIDTEN: I 2010 pådro Torgeir Berre seg en brutal ryggmargskade på snowboard i New Zealand. Her har vi ham tilbake på snø under Høvdingen av Høgevarde. Bilde: Even Brekke
Se film og bilder fra sløsjfesten på Høgevarde:

Sløsjfest på Høgevarde: – Stemningen var høy

NYE TALENTER: Unge og gamle får mulighet til å kjøre med og mot Mons Røisland & Co. Foto: Magnus Gulliksen
Mons Røisland inviterer til familiedag i lokalanlegget

Kjør med stjernene i Kirkerud: – Lavterskel

IKKE FULL JEKK: Skal du tweake litt, så hjelper det å slippe til litt blod og luft til ankler og knær. (Snowboarder Markus Olimstad i parken på Tryvann). Foto: Christian Nerdrum
Alltid full jekk eller variere litt?

– Gøy å ikke være så fastspent

DE SEKS: Her har du de seks mest vanlige stedene å grabbe på brettet. Foto: Christian Nerdrum
Grabs - Dos and don'ts

– Det er noen ulovlige også

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen