Badertscher best i bigjump

Gutten med det vanskelige etternavnet seiret i bigjump-konkurransen som hadde høyere nivå enn noen annen norsk konkurranse.

Sist oppdatert: 9. mars 2009 kl 14.50
VANT: Ulrik Badertscher vant i Geilolia, her med sin switch backside 1260. Foto: Peter Gløersen.
VANT: Ulrik Badertscher vant i Geilolia, her med sin switch backside 1260. Foto: Peter Gløersen.
Lesetid: 2 minutter

Et gigantisk hopp med rundt 25 meter lang flate var bygget i Geilolia i regi av Rune Lundsør og hans Session Big Air konkurranse. I bunn av hoppet ble stemningen satt med live-band, bål og flammeblåsere.

Men det var imidlertid kjøringen som varmet de mange oppmøtte. Det høye nivå skyldtes blant annet at tre plasser til Andreas Wiig Invitational i april stod på spill.

Rett utenfor pallen kom Mats Hoffgaard, med sin enorme og stilfulle switch backside 900, hvor han landet støtt i bunn av landinga for så å fyke inn i reklameskiltene med en sky av snø rundt seg. Bålene ble slukket av snøføyka, men publikum ble varmet av trikset. At dette ikke holdt til pallplass sier sitt om nivået denne siste dagen i januar.

På tredje kom Simen Neraker som kjørte høyt og stilfullt med store rotasjoner hele kvelden. Han er dermed kvalifisert til Wiigs vårkonkurranse.

Andreplasssen ble tatt av Rykinn-gutten Aleksander Østreng. Han åpnet finalen med en cab 9, før han dro på med en utrolig imponerende backside dobbelcork 1080. Dermed var det ikke annet å gjøre for 17-åringen enn å ta en stilfull backside air i siste omgang.

Ulrik Badertscher viste nok en gang at han ikke har noen som helst problemer med de største rotasjonene. Han hev seg ut i backside 12 i første omgang, og fulgte opp med switch backside 12 i andre. Han kvalifiserte som førstemann, og stod alene på toppen da konkurransen skulle avsluttes. Og for en avslutning det ble; Badertscher gjorde en unik backside 1260, som han corka fremover midt i rotasjonen.

Sånt blir det seier av.

Publisert 2. februar 2009 kl 10.54
Sist oppdatert 9. mars 2009 kl 14.50

Relaterte artikler

FÅR NY SJEF: Marcus Kleveland og resten av landslagsgjengen får ny kollega i Brettforbundet. Foto: Syo van Vliet / Red Bull Content Pool
Tidligere sportssjef gjør comeback etter syv år

Harstad skal løfte Brettforbundet

CRAIG KELLY: En av tidenes mest innflydelsesrike brettkjørere. Foto: Vianney Tisseau//Burton
Anmeldelse av The Darkest White - boken om Craig Kelly

Et åpent sår i snowboardhistorien er sydd igjen

METHOD AIR: Arrangør og brettlegende Rune Lundsør har ikke ligget på latsiden. Foto: Trygve Holte
Oldboys NM i Uvdal

– Dro på helt sykt

SPLITTET I FINNMARK: To splitboardere på vei opp Koppartind i Troms under splitboardfestival i Finnmark(!). Bilde: Christian Nerdrum
Se film og bilder fra festivalen i Finnmark

7 myter om splitboarding - knust og bekreftet

TORGEIR I MIDTEN: I 2010 pådro Torgeir Berre seg en brutal ryggmargskade på snowboard i New Zealand. Her har vi ham tilbake på snø under Høvdingen av Høgevarde. Bilde: Even Brekke
Se film og bilder fra sløsjfesten på Høgevarde:

Sløsjfest på Høgevarde: – Stemningen var høy

NYE TALENTER: Unge og gamle får mulighet til å kjøre med og mot Mons Røisland & Co. Foto: Magnus Gulliksen
Mons Røisland inviterer til familiedag i lokalanlegget

Kjør med stjernene i Kirkerud: – Lavterskel

IKKE FULL JEKK: Skal du tweake litt, så hjelper det å slippe til litt blod og luft til ankler og knær. (Snowboarder Markus Olimstad i parken på Tryvann). Foto: Christian Nerdrum
Alltid full jekk eller variere litt?

– Gøy å ikke være så fastspent

DE SEKS: Her har du de seks mest vanlige stedene å grabbe på brettet. Foto: Christian Nerdrum
Grabs - Dos and don'ts

– Det er noen ulovlige også

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen