Den har både a-feste (med forsterkede løkker nederst) og skråfeste for ski. Sistnevnte gjøres med en kraftig og avtakbar løkke nederst og et elastisk bånd med en stor plastkrok på toppen av sekken.
Bærereimene har løkker for å feste utstyr, stramming ved skuldrene og flyttbar brystreim. Hoftebeltet har ekstra padding innerst mot sekken.
Videre har sekken spenner i plast, fire låsbare kompresjonsreimer og ekstra avstivning mot ryggen. Også på utsiden har sekken ekstra stivt panel.
I bruk
Ullr 30 gir et markant førsteinntrykk. Sekken er tung og føles stiv, noe den også er. Bærereimene er ikke kurvet, og dermed gnager reimene mot nakken. Vi målte sju centimeter mellom reimene ved nakken på Ullr 30. Til sammenligning har testvinner Blue Ice Yagi 35 12 centimeter på samme sted, og Exped Serac 35 13 centimeter. Paddingen ved hoftene er for kort og smal til å bidra noe særlig til å øke bærekomforten.
Glidelåsene til skredrommet og hovedrommet fra ryggen er kraftige og stive, og glir ikke veldig lett. De øverste kompresjonsstroppene går over glidelåsen til skredrommet, som gjør det kronglete å åpne. Ut over det er skredrommet stort med god plass til stor spade.
A-festet for ski er helt ålreit, men de låsbare spennene på kompresjonsreimene er kinkige å håndtere med hansker på. Skråfestet er derimot ikke like bra – den store løkka nederst er kraftig, men ikke justerbar slik at skiene blir hengende og slenge. Reima med den store plastkroken fungerer greit, men særlig lekkert er systemet ikke – i det hele tatt går sekkens plastdeler ut over finish og totalinntrykk.
Med unntak av plastspennene er materialene i Ullr 30 kraftige, og sekken er solid. Hjelmfestet fungerer fint.
Du skal være en ganske dedikert Helly Hansen-entusiast med smal nakke for å trives med denne sekken på topptur, men gjør du det er Ullr 30 en sekk du vil ha i mange år.