Test av Norrøna Narvik

En av verdens beste urbanskikjørere har vært med og laga en skidress som egner seg utmerket for kulinger på topptur.

Sist oppdatert: 24. mars 2014 kl 11.39
TESTING, TESTING: Det er gøy å teste skiklær når forholda er som på dette bildet. Foto: Martin Innerdal Dalen
TESTING, TESTING: Det er gøy å teste skiklær når forholda er som på dette bildet. Foto: Martin Innerdal Dalen

Narvik er Norrønas «Backcountry Freestyle»-kolleksjon, og klærne frontes med Field Productions-legende Even Sigstad (ifølge mange verdens beste urbanskikjører) og snowboarder Andreas Ygre Wiig.  Men det er svært langt fra bomulls-hettegenseren og dongeribuksa mange urbanskikjørere bruker, til Norrønas Narvik-dress. Her snakker vi strålende klær for frikjøring og topptur, med kult snitt, grelle farger, høy pris og utmerket funksjon.

Narvik-klærne fins i to varianter; en tolags Gore-tex versjon, og den dyreste, som vi har prøvd. Denne versjonen er laget i Norrønas eget trelagsmateriale Dri3, som skal være fritt for miljøgiften fluorkarbon, som fins i blant annet Gore-tex. Vannsøyla er oppgitt til imponerende 20 000.

Klærne er testa i totalt 23 dager, både i skianlegg, på topptur og på korte turer fra skianlegg, både i Norge, Østerrike og Italia. Undertegnede har prøvd klærne i all slags vintervær, inkludert tett snøvær, sterk vind, regn høyt til fjells, og bluebird med høye temperaturer. Når det er sagt; Jeg har ikke kjørt rails i byen med klærne, slik Even gjerne gjør, men jeg har vært mange turer i parken.

Les de siste testene av skiutstyr her.

Testrapport:

Narvik jakke: Det første man legger merke til med denne jakke (kanskje etter prisen) er hvor utrolig myk og behagelig den er. Ytterstoffet gjør jakka til en drøm å ha på seg fra første stund, og den ledige passformen gjør at sender/mottaker, fleecejakke, mp3-spiller, lommebok og den slags fint får plass uten at det føles trangt og klumpete. Lufting på de rette plassene (under armene og foran på brystet) kommer godt med, det samme gjør to store lommer ved hofta + en mindre napoleonslomme. Håndgamasjene er vel mer en smakssak, jeg liker dem godt, men for de som ikke liker den slags er de enkle å klippe av. Snøskjørtet kan byttes ut med en variant som festes til buksa med glidelås.

Alle lommer og glidelåser er enkle å betjene med både sekk og hansker på, og fleece rundt haka er behagelig. Hetta passer fint over hjelmen, men det går ikke å ta hetta av og på uten å åpne glidelåsen i halsen.

Funksjonen på dri3-materialet er upåklagelig, og står ikke noe tilbake for de dyreste trelags Gore-tex-jakkene. Man blir riktignok våt etter en lang dag i heisen med mye kjøring i tett snødrev, men det er ikke verre enn med andre jakker fra øverste hylle.

På topptur er det lett å justere temperatur, og jakka fremstår som svært allsidig i de vekslende temperaturforholdene man gjerne opplever på topptur.

I motsetning til buksa har vi ikke klart å påføre jakka merkbar slitasje, ut over at den er litt skitten. Tapinga på sømmene ser ut til å holde utmerket.

  • Vekt: 831 gram (str. XL)

  • Pris: 4 499 kroner

Narvik bukse: Buksa føles litt mer ordinær enn jakka, med sitt litt stivere ytterstoff. Også her har Norrøna truffet blink med de fleste detaljene. Baklomma og den lille lomma foran øverst har blitt brukt svært lite, men de to store cargolommene på lårene ble brukt mye, blant annet til sender/mottakeren, for å gi avstand til mobiltelefonen i napoleonslomma på brystet. Luftinga på innsiden av lårene har netting på innsida, som sørger for minimal krise når man glemmer å lukke glidelåsen før nedkjøring i pudder.

Men nederst på buksa er det et par detaljer som kunne vært bedre. Trykknapp nederst er ingen god deal, den tåler lite juling, men er plassert der den får mye. Og når trykknappen først går opp i snøen, så blir den håpløs å lukke igjen før buksa er tørka. Men dressens store akilleshæl er kvaliteten på gamasjene på innsida. De begynte å gå i oppløsning allerede første dag (løse tråder), og for hver gang jeg bruke buksa forsvant flere tråder. Etter rundt 25 dagers bruk (buksa fikk noen flere testdager enn jakka) er gamasjene på begge buksebeina mer eller mindre ødelagt, så her har Norrøna en jobb å gjøre.

Ut over det har buksa fungert upåklagelig, den er kul å se på, og svært allsidig. Kanskje ville den vært kulere i svart, men farge er som kjent en smakssak.

  • Vekt: 702 gram (str. XL)

  • Pris: 3 699 kroner

Konklusjon: Skal du ha ett sett med klær til jibbing, topptur og kjøring i skiheisen, så er Norrøna Narvik er utmerket valg. Her får du utmerket funksjon, uten at du trenger å se ut som en langrennsløper eller gitarist i et punkband. Men det forutsetter selvsagt at du aksepterer Norrønas sedvanlige indiskrete farger, og at hele pakka koster 8 198 kroner.

Her finner du Norrønas egen presentasjon av Narvik-serien.

Publisert 24. mars 2014 kl 11.39
Sist oppdatert 24. mars 2014 kl 11.39

Relaterte artikler

mann i hage med fargerik jakka
Ny test av kostbar skijakke

Testet: Dyr toppmodell med Gore-Tex

mann på skitur
Test av Mammut Eiger Free Pro HS Hood skijakke

Når en jakke får forventningspress

mann med svart jakke på et fjell
Test av Mammut Haldigrat HS

Myk, lett og komfortabel

mann går på ski
Test av Bergans Y MountainLine Breathe 3L Shell

Verdens beste i klassen for 5 500 kroner?

TESTET: Fjällräven Singi anorakk. Foto: Siv-Elin Skogen
Test av anorakk fra Fjällräven

Anorakk fra Fjällräven: Nesten innertier

Stellar Free Shell jacket 2.0. Foto: Espen Rogne
Resirkulert frikjøringsjakke

Test av Stellar Free Shell jacket 2.0

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen