Hovedstadens overlegent beste anlegg starter ved Tryvannstårnet og går helt ned til Sørkedalen. Tryvannskleiva og omegn er bygget sammen med den litt mer spennende bakken i Wyller, så her har du mye plass å leke på. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!
Tryvann har god snøproduksjon, og kan finne på å åpne etter bare noen dager med minusgrader i høyden. Det er også til stor glede for hovedstadens beste jibbere, som jevnlig serverer saftige season edits fra de samme schvære hoppene du så vidt turte å straight-aire noen måneder før.
Løypekart og snøforhold
Løypekartet over ser litt merkelig ut - det er mye moro i bakkene ned mot Tryvannstua sammenlignet med den tilsynelatende kjempelange bakken i Wyller. Sistnevnte heisen er forholdsvis ny og svært effektiv.
Parken fortjener mye kred, og er jevnlig i toppen av anlegg. Du får opptil to pipes, en enkel blåpark, en god rød park med alskens rails og 2-3 hopp, og en svart linje med høy kvalitet om forholdene tillater det. Bare synd parkheisen (markert C) er treig, våt og kald!
Oslo Vinterpark har tre ulike varmestuer, alle med litt sånn nyoppussa hovedstadsvibber og godt utvalg på menyen. Vil du preppe og slipe ski, er verkstedet i Wyller byens beste!
Her oppe er det mye kaldere enn nede i byen, så sørg for å lese vårt varsel. Fri Flyt har et alltid oppdatert snøvarsel for Oslo Vinterpark.
Offpiste og topptur
Hele anlegget befinner seg under tregrensa, så du må være kreativ for å finne bra løssnø. Vi har selvfølgelig analysert temaet i hjel og skrevet en fin artikkel fra Rødkleiva før.
Hovedregelen er å holde seg imellom løypene. Ski høyre for tårnbakken finner du en terrengsykkeltrasé du kan svinge deg igjennom, og i heistraséen for heisen der er det også fint. Vestkleiva (bakke 3 og 4 på kartet) preppes skjelden og kan være gøy på nysnødager.
Rødkleiva ligger direkte vestover fra Tryvannstårnet. Ta med feller og gjør laps her når det er nok snø, så kan du faktisk finne bratt pudderkjøring som du ellers må til Sogndal for å oppleve!
Pssst! Om du er blant de utskjelte som vil trene på topptur i anlegget, finnes det en egen randonee - trasé på siden av Wyllerbakken hvor du kan gå i fred!
Fri Flyt - reportasjer
Her er en kjempesak med guide til hvordan du får mest ut av besøket ditt til Oslo Vinterpark.
Her er vår rapport fra Rødkleiva, den gamle alpinbakken som funker som frikjøringsområde i Tryvann.
Da Covid-19 stengte ned alle anlegg, ble både kongefamilien og vår kjære Skipatruljen nødt til å bli hjemme. I denne episoden er Bård på topptur i Wyller!
Her finner du alle andre saker vi har laget om Oslo Vinterpark.
Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!
Reise, fritid og overnatting
Oslo Vinterpark må ikke forveksles med Oslo Skisenter (som er på Grefsenkollen) eller andre småanlegg i byen. For å nå Tryvann med bil må du kjøre opp til over Holmenkollen, eller forbi Bogstad gård til bunnen av Wyllerbakken. Du kan kjøpe heiskort begge steder, og begge er tilgjengelig med kollektivtransport.
For å komme deg til anlegget fra Oslo sentrum med kollektiv, bør du regne med 45-60 minutters reisetid. Ta T-banelinje 1 mot Frognerseteren og gå av på Voksenkollen stasjon. Kryss sporene og finn bussen ved bilveien, den tar bare 5 minutter og korresponderer med banen. Stoppet heter Tryvann.
For å nå Wyllerløypa (det er også det stoppet heter), må du ta buss nr. 41 som kun kjører fra vestkanten av byen. Vi anbefaler å ta denne bussen fra Røa - ta T-banen hit først.
Det arrangeres tidvis fester i en afterskilavvo av og til, men det er generelt best å ta aprés'en og overnattingen nede i Oslo sentrum.
Oslo Vinterpark Tryvann og Wyller
22 14 36 10
Antall heiser: 8
Antall nedfarter: 17
Lengste nedfart: 1400 m
Høydeforskjell: 381 m
Heiskort: 400 kroner - har Skimore-samarbeid med Drammen og Kongsberg
Hvor: T-bane 1 fra Oslo sentrum, 15 km fra Oslo sentrum
Åpningstider: Ikke bekreftet 21/22, men vanligvis 10-22 hver dag, med ekstra tidlig morgenkjøring i Wyller fra 07 på onsdager.