Hoppene i Wyller er nå oppe og klare til bruk. Heisen vil være åpen 15-21 på hverdager og 10-17 i helger. Størrelsen på hoppene er rundt 16 m, 13,5 m og 12 m. De to øverste hoppene har en veldig lang landing som gjør at du kan gå langt om du ønsker det, sier anleggskoordinator i Snowboardforbundet, Sondre Hylland.
Det andre hoppet er plassert nede på flaten og er derfor konstruert mer som et roll-over hopp. Ved siden av dette hoppet er det laget et blå hopp for de som ønsker å se på, men også hoppe litt selv.
–Farten til hoppet ble beregnet slik at man kan slippe heisen og skli ut til høyre, å droppe med en gang. Dette for å slippe måtte gå noen ekstra høydemetre. Det ser ut til å fungere fint med den farten du får fra toppen av. Om det skulle være dårlig fart er det litt mer bakke å kunne bruke for og få den farten du trenger, sier Hylland.
Det har blitt nevnt underveis at det skulle komme opp noen rails og en quarterpipe. Hylland forteller at i første omgang var det hoppene som var prioritert og dette er en god start. Om det skulle bli mer snø tilgjengelig er ønske å få opp en liten quarter etter hoppene, så man kan få med seg litt fart tilbake til heisen. Om det kommer opp rails er litt uklart, men det er noe man kan se på etterhvert om nødvendig.
–Alt ligger til rette for at dette kan bli en veldig bra arena for alle som ønsker å hoppe og lære seg nye triks. Både bredden og toppidretten. Her har man rask heis, god konstruksjon og godt lys. Siste hoppet er litt mørkt siden det står et stykke unna lysene i superpipen, men nye lys er bestilt og vil bli satt opp med en gang de kommer, sier Hylland.
Les også: Slik velger du parkski
Viktig for videre utvikling
Trener i Hemning Adrenalin Stevje Sandlie forteller at de har savnet å ha litt større hopp enn det som er mulig å bygge i Hyttliparken og at dette har vært en liten stopper for progresjonen.
–Det er viktig for utviklingen og rekruteringen å få opp slike hopp. Med hopp som er store og trygge får vi tatt igjen manglene vi har hatt, sier Sandlie.
Videre forteller Sandlie at de lagde en profil om hva de ønsket seg en blanding av. De ønsket seg et hopp man kunne ha rolig fart på, men samtidig være stort og ha god landing. Dette gjør at hoppet føles trygt selv om det er litt størrelse.
Fornøyde gutter
Noen av de som hadde tatt turen denne mandagen for å teste hoppene var Peder Vilhelm Aubert og Vincent Schmid Skretteberg. De virket godt fornøyd med det Oslo Vinterpark har fått til i år.
–Jeg synes egentlig det er ganske fett. Du ser hvor mye folk som er her allerede første dagen. Bare det å ha et sånt hopp hjelper. Det er mange flere som kjører slopestyle og big air, i forhold i pipe. Hvert fall av unge nå, sier Aubert .
Aubert og Skretteberg forteller videre at Oslo Vinterpark har gjort en god jobb for å legge til rette for de som ønsker å ta i bruk hoppene. Heisen nevnes som et viktig punkt. Dette fordi heisen er såpass effektiv.
–Det å bo i Oslo og ha denne muligheten til å hoppe på store gode hopp er veldig bra.
Sjukt bra å kunne kjøre å trene her og få mange laps. Slippe å reise langt for å kunne hoppe på store hopp, sier Aubert.
Les også: Dette skjedde under årets X Games
Les også: Test av toppturhjelmer