Her får du mye frikjøring for pengene! Narvikfjellet skisenter har en imponerende høydeforskjell på hele 900 høydemeter. Like imponerende er utsikten fra toppen. Har du ikke vært i Nord-Norge på våren, bør du definitivt få det med deg.
Her kan du lese alle våre skisenter-guider. Narvik skisenter er et av Norges mest kjente internasjonalt og det er ikke få fotografer og journalister som har tatt turen!
Løypekart og snøforhold
Narvikfjellet har nylig bygget ny gondol, og har nå to bunnstasjoner. Den gamle stasjonen ved Best Western-hotellet får deg opp til fjellheisrestauranten via tre T-kroker. Den nye gondolen går raskere, men bunnstasjonen er noen hundre meter opp i haugen over byen.
Fra denne toppstasjonen går en toseters stolheis opp til Linken, kommunikasjonsmasta på toppen. Mesteparten av fjellet under gondolen preppes ikke og gir rikelig med anledninger til løssnøkjøring.
Ta med hodelykt, det er lenge mørkt, som regel kun åpent på kvelden og det er kun de preppa pistene ved T-krokene som er belyst. Merk at stolheisen opp til Linken vanligvis ikke åpner før utpå sesongen, rundt februar.
Narvikfjellet har et beskjedent parktilbud og har vanligvis en blå linje med noen rails og 2-3 større hopp. Det er for øvrig fantastiske forhold for stisykling over hele Narvikfjellet på sommeren. Gondolen går i helger og helligdager utenom sesong.
Sesongen i Narvik kan vare langt utpå året, men grunnet lysforholdene er det ikke ordentlig sesong før godt etter solen har snudd. Her finner du Fri Flyt sitt snøvarsel for Narvikfjellet skisenter.
Offpiste og topptur
De eneste som kjører i løypa i Narvik er lokale racere. Utenom det er Narvik et pudderhull med legendestatus - det bare må oppleves. Når det snør her, kan du kjøre omtrent overalt på fjellet, og du får kjøre lenge! Fra toppen av Linken får du tusen høydemeter med pudder og skogskjøring, og du kommer lett tilbake til anlegget.
Vi anbefaler å ta med feller, eller ha god nok kondis til å boote halvtimen oppover fra toppstasjonen på Linken (hvis du ikke gidder, er det bare å slenge seg ned den nordvendte siden fra toppen, bare følg kabelgata ned i dalen). Ryggen følger opp til andretoppen og tredjetoppen, fra disse utgangspunktene kan du fråtse i linjer. Her finner du også Mørkholla, en herlig stor gryte. Når det er mye snø, er droppet inn i Mørkholla som å kjøre i Corbet's coulouir.
Her kan du lese Fri Flyt sin utfyllende offpiste-guide! Nesten alle linjene som går ned nordsiden treffer til slutt på en bekkedal som mater deg rett inn i langrennsløypa - herfra er det fem minutter med staking før du er tilbake igjen ved T-krokene.
Linjene i anlegget og alle fjellene rundt er dekket av Mikael af Ekenstam sin bok Toppturer rundt Narvik. Merk at den engelske versjonen er mest oppdatert.Det finnes mange topper i området, men selve massivet som Narvikfjellet består av har tre topper.
Denne artikkelen fra Mikaels toppturbok omtaler tredjetoppen, men også det meste av Fagernesfjellet, og linjemulighetene ned. Mange går topptur hit fra toppen av gondolen før stolheisen til Linken åpner.
Beisfjordtøtta får du god oversikt over fra tredjetoppen. De to er skilt av et dalføre, og det er vanlig å starte turen fra Djupvik med bil - men du kan gå dette fjellet fra sentrum av byen/anlegget også.
Rombakstøtta er ikke langt unna sentrum av byen, populært kalt Narviks Matterhorn. Det er en lengre tur, men med mye lønn for strevet.
Fri Flyt - reportasjer
Narvik er en yndling for både norske og utenlandske reportere, og det er vanskelig å gå tom for noe å skrive. Som nevnt ovenfor, er det pensum å lese offpisteguiden vår.
Du bør også sjekke ut denne reportasjonen om sommerski i Narvik, fra en sesong da snøen ble liggende lenge nok til å gi oss noen spektakulære sommeropplevelser.
Det lokale frikjøringsmiljøet er engasjerte og aktive, og arrangerer konkurransen Narvik Freeride, som Fri Flyt dekker.
Da vi lagde insider-skiserien Skipatruljen var Narvik ett av de første stedene vi dro. Her kan du se noen av linjene omtalt over.
Her kan du lese våre andre saker om Narvik. Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!
Reise, fritid og overnatting
Narvik ville ikke vært Narvik uten fjellet, og det er nesten så byen og anlegget har vokst sammen. Her er selve gondolen på Google Maps, mens bunnen av T-kroken er her.
Om du har tid, tar det to-tre dager å kjøre i bil fra søringland. De fleste velger å fly, og selv om det er en Widerøe-betjent flyplass midt i byen, er det best å fly til Evenes lufthavn. Flybussen til og fra Narvik tar en time og korresponderer med flyavgangene.
Narvik er en liten plass, men du finner både mat, kultur, museum og uteliv. Godt nede i byen finner du Narvikguten pub, som har skistativ utenfor - på en god snødag kan du nemlig skli på fortauet eller bilveien helt ned fra fjellet rett inn på ramsalt, nordnorsk aprés. Bar Astrup står for late night-underholdninga.
Det finnes flere hoteller i byen, med Scandic og Quality som de største. Du finner derimot en bråte bosteder på AirBnB, hvor vertskapet ditt kanskje er pudderhunder sjøl?
Narvikfjellet skisenter
90 54 00 88
Antall heiser: 6
Antall nedfarter: 13
Lengste nedfart: 3250 meter
Høydeforskjell: 900 meter
Heiskort: 315 kr for dagskort for voksne (mindre i lavsesong november-februar)
Hvor: 118 km fra Harstad, 250 km fra Tromsø, 312 km fra Bodø, 905 km fra Trondheim
Åpent: Man-tors: 13.00 (15.00) - 20.00, Fre-søn: 10.00-17.00