Kvitfjell alpinanlegg

Kvitfjell var et helt nytt anlegg bygget for OL i 1994 og var åsted for noen forrykende renn i Super-G og utfor. I dag er det et fullblods anlegg med mye å by på.

Sist oppdatert: 16. oktober 2021 kl 12.00
Kvitfjell ski guide fri flyt snowboard alpint ol lillehammer
Det store anlegget på Kvitfjell tilgjengeliggjør skikjøring i flere himmelretninger. Foto: Alpinco
Lesetid: 3 minutter

Siden olympiaden har Kvitfjell utviklet seg til å bli et av de største skistedene i Norge, med beliggenhet ganske nær Lillehammer og gode besøkstall. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Anlegget driftes av samme eiere som på Hafjell, og lokker til seg aktive alpinister på treningssamlinger, familier og noen frikjørere på ski og snowboard. 

 

Løypekart og snøforhold

løypekart kvitfjell ski alpint guide fri flyt snowboard
OL-løypa fra 1994 utgjør ryggraden i anlegget på Kvitfjell - som har mer å by på enn som så.

Kvitfjell har stor høydefjorskjell ned til dalen, men det meste av løyper finner du i øvre halvdel av anlegget, mellom hovedfjellet og naboen Varden.

Parken på Kvitfjell er som oftest solid og godt vedlikeholdt. Det finnes også en barnepark på vestsida. Det kan ikke måle seg med Hafjell, men det er det få som kan.

Du finner rikelig med servering og høy resort-faktor i anlegget for øvrig. Bra hyggelig på Koia eller Tyrihanstunet.

Det er kaldt og høyt, så forvent åpning allerede i oktober/november. Fri Flyt har et alltid oppdatert snøvarsel for Kvitfjell alpinsenter.

 

Offpiste og topptur

Sammenlignet med Hafjell, hvor offpiste er et ikke-tema, er Kvitfjell et langt bedre alternativ. Her er du i det minste litt oppe i høyden og har en del snaufjell å velge mellom. I tillegg har anlegget tatt seg bryet med å hogge ut en del frikjøringsterreng.

Lav høydeforskjell og en del kratt gjør at du må kunne litt hvor du skal. Sjekk ut terrenget mellom løypene på vei ned transporten Gammelseterbakken. Det nye området i Varden når du lett ski høyre fra toppen av Varden-heisen.

kvitfjell freeride skiinfo snowboard ski piste offpiste
Du kan speide etter linjer fra heisen - ikke la hyttene komme i veien for bra snø! Foto: Erlend Sande

Det beste terrenget finner du derimot på baksiden av hovedfjellet. Fortsett ned baksiden av fjellet fra toppen av T-kroken fjellheisen, eller gå rundt fjellet, ned mot parken på andre siden. Se Skipatruljen nedenfor for å sjekke ut disse linjene!

Toppturer på Kvitfjell finner du ikke. Du kan til nøds finne en haug eller to på Ringebufjellet, men du vil egentlig til Rondane eller Jotunheimen.

 

Fri Flyt - reportasjer

Skipatruljen var på besøk i Kvitfjell like før koronaviruset traff. Sjekk det ut her!

Her finner du alle sakene vi har laget om Kvitfjell tidligere.

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

Reise, fritid og overnatting

Kvitfjell ligger cirka 45 minutter nord for Lillehammer med bil, og er egentlig kun tilgjengelig med bil. Her finner du anlegget på google maps. Nærmeste togstasjon er Ringebu, men det går ikke kollektivtransport fra stasjonen til anlegget til vanlig.

Kvitfjell er beryktet for å være et litt eksklusivt sted med champagneføring, og det finnes rikelig med afterski, både på Tyrihanstunet på vestsiden av fjellet og på hotell og barer ved midtstasjonen.

  

Kvitfjell alpinsenter ved Ringebu

kvitfjell.no

61 24 90 00

Antall heiser: 14

Antall nedfarter: 36

Lengste nedfart: 3500 meter

Høydeforskjell: 850 meter

Heiskort: 490 kr (545 kr i høysesong, og dyrere ved kjøp i kasse)

Hvor: 225 km fra Oslo, 57 km fra Lillehammer, 293 km fra Trondheim

Publisert 16. oktober 2021 kl 12.00
Sist oppdatert 16. oktober 2021 kl 12.00

Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen