I november hevet Japan sitt to og et halvt år lange innreiseforbud, som har hindret utenlandske turister å valfarte til landet.
Nå opplever japanske skisteder en fortvilet situasjon. Turistene begynner å velte inn fra både inn- og utland, men hvem skal betjene dem?
I en omfattende reportasje i The New York Times kommer det frem at skistedene i Niseko, Kutchan og Rankoshi - som alle ligger på øya Hokkaido - den nordlige øya i Japan, sliter med å betjene turistene.
Nå frykter reiselivsnæringen at gjestene ikke skal få de liker aller best - utenom puddersnøen. Det japanske ordet omotenashi betyr rett og slett kundeservice, og lokker turister fra hele verden til Japan.
Pudder? Arigato!
Sesongarbeiderne fra fjern og nær som fyller alle de ledige jobbene som servitører, bartendere, skiinstruktører, skiheisoperatører, sjåfører, skiutleieansvarlige og andre jobber tilknyttet skiturismen glimrer foreløpig med sitt fravær.
– Jeg ble overveldet over responsen jeg fikk, forteller svenske Markus Timander (31) til The New York Times, som fikk hele ni jobbtilbud etter å postet sin åpne søknad på Facebook.
Timander jobber som sjåfør for et hotell i Hirafu og sikret seg gratis bosted og sesongkort på kjøpet.
Det er altså store muligheter for norske pudderjegere som vil ta en sesong i Japan. Alt som trengs er en arbeidsvisum, et par feite pudderplanker og selvsagt plettfri arbeidsmoral.
Lokker med gratis overnatting, heiskort «as much powder snow as you need».
I en verden hvor tilbud og etterspørsel henger sammen, fører situasjonen med seg at hoteller og skistedere plutselig overbyr hverandre.
I artikkelen kommer det fram at skiområdet Hanazono ikke sparer på fristelsene for å rekruttere sesongarbeidere. Gratis overnatting, heiskort og «as much powder snow as you need» er noe av det som tilbys.
I den amerikanske avisen kommer det også fram at gjestearbeiderne tilbys 70 prosent mer enn minstelønn og at et spa i Hanazono sponser flybilletter til Japan med 750 dollar til kvalifiserte massører.
Lønnsnivået i Hokkaido, er i følge artikkelen på 1500 yen per time (mot normalt 970 yen), altså 113 kroner.