Etter 40 år på Hallingskarvet Skisenter er Knut Anfinset (82) klar for å selge skisenteret, og pensjonere seg. Men først blir det nok en sesong på skisenteret i Hallingdal.
SELGES: Hallingskarvet Skisenter skal selges. Her fra da Espen Rogne og Henning Reinton besøkte skisenteret i fjor. Foto: Tore Meirik
Lesetid: 4 minutter
– Det er jo rett og slett at vi blir for gamle. Det er et ufravikelig faktum, du kan ikke drive med sånt når man nærmer seg 100. Jeg er 82. Da har jeg kjørt 15 år på overtid, og da bør det begynne å klare seg, sier Knut Anfinset til Fri Flyt om hvorfor han nå vil selge «livsverket» Hallingskarvet Skisenter.
De har forsøkt å selge skisenteret i flere omganger, men har ikke funnet en løsning så langt. Nå går de derimot hardere ut, og har annonsert med en helside at de er på jakt etter nye eiere.
– Det har vært mange interesserte tidligere, men det har ikke resultert i noe. Det er mange år siden vi snakket om dette her. Etter annonsen er det foreløpig ingen. Jeg må si at vi er ikke all verdens optimister akkurat nå, men vi vil informere flest mulig at det er til salg. Så får vi se hva som skjer utover vinteren, sier Anfinset.
En lang t-krok gir deg tilgang til mye tynnet skog på begge sider av heisen, og når fjellheisen går kan du stake og traverse deg bort hele åssiden slik at du kan finne enda mer urørt snø.
Tok over etter IKEA
Anfinset, som driver skisenteret sammen med kona Liv Them-Enger Anfinset (72), har vært med siden skisenteret ble starter i 1981. Den gang ble skisenteret startet som et bygdetiltak sammen med storaksjonær IKEA (ja, du leste riktig).
– Det var jo glansperioden da de hadde Hallingskarvet Høyfjellshotell. Så ble det mer turbulent da hotellet ble slaktet. Etter en periode da tok jeg over i 1998.
– Hvor mye betalte du da?
– Det er vel egentlig ikke så interessant, men jeg overtok den delen som IKEA hadde hatt. Etterhvert kjøpte jeg ut andre aksjonærer også. Det var små summer hver for seg, sier Anfinset.
– Du har jo barn. Vil ingen av de ta over?
– De som kunne vært aktuelle har gode jobber. De har vel egentlig valgt å bli der de er, da er det salg som er aktuelt, sier Anfinset.
Nå går han og kona løs på nok en vinter i skianlegget.
– Vi er innstilt på å drive denne vinteren. Selv om vi drar på årene er vi friske, så denne vinteren blir det oss. Det er ingen som er klare til å hoppe inn så fort. Vi håper vi skal komme i kontakt med folk utover vinteren.
Ser for seg rundt 20 millioner kroner
Skisenteret har levert positive resultater. De siste fem årene har de ligget stabilt på i overkant av fire millioner kroner i driftsinntekter. Resultatet før skatt har vært positivt hvert år, med 2019 som høydepunkt. Da gikk de 600.000 kroner i overskudd. Skisenteret har også hatt et samarbeid med Geilo.
Skisenteret har eiendeler for rundt 7 millioner kroner, og nesten 4 millioner kroner i egenkapital.
– Hva er skianlegget verdt? Hva ser du for deg å få?
– Skal man snakke om det er det lagt ned mye penger, men vi ser ikke for oss at vi får igjen det. Men for eksempel Nesbyen lager en ny bakke med heis, som koster 25 millioner kroner. For den summen, eller mindre, kan du kjøpe hele dette anlegget.
– Så vi snakker noen titalls millioner?
– Ja, vi gjør egentlig det. Jeg synes det er en god sammenligning med det som skjer på Nesbyen. De bør se at dette er gunstig til et par titalls millioner kroner.
– Blir det vemodig å selge det?
– Nei, det er ikke vemodig. Spesielt ikke hvis det kommer inn noen gode kjøpere. Vitsen er at dette fortsetter, og at bygda får glede av et skianlegg som kan utvikles egentlig veldig mye. Det er et stort potensial her. Det er kjent som et eldorado for offpist og frikjøring. Det er pudder i mengder. Vil du utvikle det til et godt treningssted, er det enkelt å få til. Kundegrunnlaget er først og fremst hytter, og det er nordmenn som kommer til å bruke anlegget mer og mer, sier Anfinset.
Allerede abonnent?
Kjøp abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Fri Flyt,
Terrengsykkel, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
139,-
per måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
119,-
per måned
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
99,-
per måned
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Friflyt.no har daglig dekning av det som skjer i skianlegg og toppturområder, og vi dekker debatter og dilemmaer om alt fra snøskred til klimaendringer. Om sommeren skriver vi om aktiviteter skifolk er opptatt av når det ikke er snø på bakken, som vannsport og sykkel.
På friflyt.no finner du også Fri Flyt sine skitester og mer enn 750 guider til toppturer.