Islands flotteste fjell

Ole-Kristian Strøm fortsetter frikjøringsdrømmen på Island.

Sist oppdatert: 2. mai 2016 kl 09.32

Onsdag morgen våknet vi til vind og overskyet vær så ingen stress denne morgenen. Etter en god frokost delte vi oss i to. Tone, Andrew og Jussi ble hentet på kaia og satte kursen som Skidurdalur hvor JB har en av sine to lodger for å se på den og området hvor han har utgangspunkt for mange av turene sine. Vi andre; finnene, Jussi, Bjørn Tore, JB og Team Gnarway ble igjen på båten for å seile den ned til Siglufjord hvor vi skulle ha base kommende natt.

Hvem som trakk vinnerloddet denne dagen var det liten tvil om. De tre som dro på sightseeing hadde en fantastisk dag inne på land med mye fint å se på og trivelige folk. Vi andre gikk noen tøffe timer i vente. Allerede på vei ut Olafsjordur skjønte vi at dette kom til å bli røft. Bølgene traff oss godt og båten krenget og slo i mot bølgene. Enn så lenge var det bare morsomt og vi satt ute å så sjøsprøyten slo over dekk. Fasinerende hvordan sjøen kan herje med denne store trekonstruksjonen. Jo lengre ut på havet vi kom jo verre ble det. Etter en stund måtte vi stoppe og heve lettbåten så den flukta med rekkverket på båten for å ikke slå i vannet. Ansikter ble blekere og det ble sjeldnere mellom samtalene. Finnene håndterte det på hver sin måte. En satt inne i sofaen og stirret ut av vinduet uten å røre en muskel mens han andre sto ute og trakk frisk luft mens han holdt seg godt fast. Undertegnede er kjent for å prate mye, men ble veldig stille jo lengre ut i sjøen vi kom og jo mere båten krenga! Den som tok det best av alle var JB som satte seg ned og tok fram lokal avisa og leste den nøye fra perm til perm. Da lettbåten som altså hang 1 meter høyere enn dørken på båten lå og fløt på vannet i de verste bølgene måtte også jeg ut å trekke frisk luft! Kommunikasjonen var minimal og mannskapet om bord gikk rundt å lo av oss mens de skjenket en ny kaffekopp som om ingen ting skulle ha skjedd. Amerikanerne kjente også på den tøffe båtferden og fikk ned under dekk å la seg til å sove for å prøve å slippe unna den verste kvalmen. Med til historien hører det med at en måtte mate krabbene. Vedkommende sa selv det var for å være føre var. Han skal få være anonym så jeg ikke blir beskyldt for å utlevere han i denne teksten.

Allerede abonnent?  
Kjøp abonnement og få tilgang til artikkelen.

Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Fri Flyt,

Terrengsykkel, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
139,-
per
måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
119,-
per
måned
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
99,-
per
måned

Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.

Friflyt.no har daglig dekning av det som skjer i skianlegg og toppturområder, og vi dekker debatter og dilemmaer om alt fra snøskred til klimaendringer. Om sommeren skriver vi om aktiviteter skifolk er opptatt av når det ikke er snø på bakken, som vannsport og sykkel.

På friflyt.no finner du også Fri Flyt sine skitester og mer enn 750 guider til toppturer.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.

 

Relaterte artikler

 

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen