Massive planer i Narvik

De nye eierne av Narvikfjellet har lagt en plan for investering av 180 millioner, med nye skiheiser, hytter og boligfelt. Alternativet til en storsatsning er å gå over til dugnadsdrift.

Sist oppdatert: 18. juli 2014 kl 09.33
SLIK KAN DET BLI: Bildet er planarkitektens skisse til hvordan Narvikfjellet kan se ut på denne tida av året etter en massiv utbygging. Eierne mener det er nødvendig for å ta ut potensialet. Illustrasjon: DBC AS
SLIK KAN DET BLI: Bildet er planarkitektens skisse til hvordan Narvikfjellet kan se ut på denne tida av året etter en massiv utbygging. Eierne mener det er nødvendig for å ta ut potensialet. Illustrasjon: DBC AS
Lesetid: 2 minutter

– Enten må vi satse og over tid investere i et enda bedre og effektivt anlegg. Eller så må vi bygge ned tilbudet og drifte det på dugnad. Det siste ønsker man ikke. Derfor satser vi sammen, fastslår Roger Bergersen og Lars Skjønnås, direktører i henholdsvis Forte Narvik og Narvikgården, som står bak og eier det nye eiendomsselskapet Narvikfjellet Eiendom AS og driftsselskapet Narvikfjellet AS.

I følge en pressemelding er det Forte som skyter inn kapital og blir hovedaksjonær, mens Narvikgården AS legger fire millioner kvadratmeter areal (4.000 dekar) samt eksisterende infrastruktur og eiendom inn i selskapet som får en egenkapital på 65 millioner kroner. Arealene selskapet overtar, tilsvarer omtrent 2/3 av Narvikhalvøya i størrelse.ForteNarvik er en stiftelse etablert av Sparebanken Narvik sommeren 2011. Formålet er å bidra til vekst i Narvikregionen.

Lars Skjønnås sier seg glad for at Forte går inn med frisk kapital.

– Narvikfjellet er som en uslipt diamant. Det er et flott fjell, med utsikt helt til Lofoten, og det midt i byen. Men hittil har man ikke klart å utnytte potensialet som ligger i å ha et slikt byfjell. Sammen med Forte har vi nå lagt planer som vil løfte fjellet som en motor i reiselivet sommer som vinter, sier Narvikgårdens direktør.

Narvik kommune, næringsliv og private har også bidratt betydelig gjennom prosjektet «Regulering og næringsutvikling i Narvikfjellet».

– For oss er flere arbeidsplasser og lokal verdiskaping avgjørende. Fjellet er en del av sjela til Narvik, og er viktig for bolyst, sier Roger Bergersen.

Forstudien som nå foreligger, antyder en utvikling i tre faser fremover, over 2-3 år, i følge pressemeldingen. 

Dersom alle tre fasene gjennomføres, handler det om investeringer til ca. 180 millioner kroner.

– Dette er pr. nå visjoner. Vi må gå gradvis fram. Vi må lykkes med en fase, for å finansiere og realisere den neste. Forstudien er nøktern om salg av hyttetomter, dette kan være ei oppside. Budsjettet beskriver en positiv kontantstrøm om noen år. Men det er mye hardt arbeid og flere faser før vi er der, sier Bergersen.

Både Forte og Narvikgården er åpen for andre investorer i det nye selskapet.

Oversikt fjellet vinter
Oversikt fjellet vinter
 

NARVIK: Fenomenale offpistmuligheter. Her ser du Tredjetoppen til venstre, Mørkholla i midten og toppen av heisanlegget til høyre. Foto: Rune Dahl

Publisert 18. juli 2014 kl 09.33
Sist oppdatert 18. juli 2014 kl 09.33
 

Relaterte artikler

 
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen