/ Padling

Norges raskeste elvekajakk?

SOMMERSTÆSJ: Dag Sandvik er Norges raskeste brattpadler, med nærmest fast plass øverst på pallen i ekstremutforkonkurranser i Norge.

Sist oppdatert: 1. september 2014 kl 10.22
KJAPPIS: Dag Sandvik er ikke fremmed for å padle fort nedover bratte elver. Foto: Tore Meirik
KJAPPIS: Dag Sandvik er ikke fremmed for å padle fort nedover bratte elver. Foto: Tore Meirik

Creeekbåt: Zet Director

– En fantastisk creekbåt som oppfyller tre viktige krav fra meg. Nemlig at den er lang og rask nok til å punche gjennom bølger og valser og gi flyt i padlinga, at den har et design som gjør det mulig å bruke kantene til manøvrering og at den aldri sprekk. Det siste er absolutt ingen selvfølge i padling og er både et økonomi-, miljø- og trygghetsargument.

Lekebåt: Zet Zago

– Kanskje den letteste karbon-lekebåten på markedet, og har i tillegg et design som gjør den uslåelig på store bølger. Lav vekt=høge airs også for en tung kropp. Men, denne er grunna syltynne karbon konstruksjoner et konstant reparasjonsobjekt, og grunna et høgt sete noe av det vanskeligste jeg har padla når jeg skal nedover elva.

Årer: Werner Sho-Gun straight shaft 200cm og en Double Dutch bent slalåmåre på 200cm.

– Werner er bunnsolid og knekk ikke. Samstundes er Sho-Gun/Stikine det mest forutsigbare årebladet jeg veit om, noe som er viktig når du skal trygt ned bratte elver. Slalåmåra er på den andre sida et par hakk lettere og veldig aggressivt vinkla, noe som gjev fart og kraft, men litt usikre støttetak. Men i slalåmbanen bør en ikke støtte så mye uansett.

Trekk: IR Lucky Charm

– Spretter ikke av kajakken når du, frivillig eller ufrivillig, skulle befinne deg under vatn med heile elva hamrende i fanget på deg. Good shit. 

Vest: Astral Green Jacket

– En flytevest som flyt. Det er lurt å ha. Samtidig har den quick release belte og er sydd så den kan brukes som klatresele. Flytevesten har også lett tilgjengelige lommer og lav profil som ikke er i vegen for armer.

Tørrklær: ?

– Den gamle tørrdrakta mi lekker som ei sil, og jeg håper derfor at Fri Flyt vil trykke dette i sin helhet, og at de som les dette og tilfeldigvis driv innenfor bransjen padlebekledning vil komme med et knakandes godt tilbud på ei tørrdrakt. Som motyting kan jeg tilby profilering i spenstige spalter som denne, hemningsløst overdrevent skryt av produktet ved alle passende og upassende høve, flotte bilder, gratis kaffe på Kajakkbua på Voss og profilering på Sveitsisk rikskringkasting (i shit you not!)

Hjelm: Sweet Rocker HC.

– Ingen over ingen ved sida. Hjelmen er i tillegg til å være bunnsolid konstruert, den hjelmen som sitter best på mitt hode. Hugs at det er mye krefter i elva som vil røske i en hjelm, og derfor er passformen og et stram "fit" heilt essensielt. Prøv selv!

Dags tjuvtriks:

– Lag til skumblokker som du limer fast til innsida av kajakken din under knea dine. Pass på at det vert passelig stramt når du sitter normalt. På denne måten får du sinnsykt bra kantkontroll i kajakken din. Du kan då både presse kneet opp mot cockpit og ned mot skummet. 

Annet utstyr:

– Sko! Kjøp 5.10 eller et anna merke som kan lage såler som hindrer deg i å skli på glatt stein og ned i stryket du akkurat bestemte deg for å bære. Ja, vi har alle har en kompis som gjorde nettopp dette.  

Dags utstyr ser du i bildeserien under!

Publisert 1. september 2014 kl 10.22
Sist oppdatert 1. september 2014 kl 10.22

Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen