/ Nyheter

Vinn rundreise i Alpene

Vi slår et slag for en litt mer miljøvennlig alpeferie. Bli med på konkurransen der du kan bli reporter for friflyt.no og vinne to ukeskort med tog i Sveits!

Sist oppdatert: 11. desember 2007 kl 14.50
I Sveits kan du ta toget til mange av de beste skistedene.
I Sveits kan du ta toget til mange av de beste skistedene.
Lesetid: 2 minutter

Samme dag som FNs klimapanel og Al Gore mottar Nobels fredspris for sin innsats mot global oppvarming, arrangerer Fri Flyt og det sveitsiske turistkontoret en konkurranse der du og en skikompis kan vinne en litt mer miljøvennlig skiferie i alpene.

Fri Flyt var i sommer på reportasjereise i Sveits og testet ut Swiss Pass, en billettype som nesten gir ubegrenset mulighet til å reise rundt med kollektivtransport i det lille alpelandet. Vi fikk lyst til å prøve det igjen i vinter, men nå vil vi også gi to av leserne våre sjansen til å teste ut konseptet - og etterpå dele erfaringene med brukerne på friflyt.no

Vi vil at vinnerene av de to togbillettene skal reise rundt i Sveits i en uke, uten leiebil, men med kollektiv transport. Switzerland Tourism dekker togbillettene. Reise, overnatting og heiskort må betales av egen lomme.

Selv om Sveits bare er en tiendedel av Norge, har landet 20.000 kilometer med buss og toglinjer. Swiss Pass gir mulighet til å reise ubegrenset på dette nettverket.

Har du allerede vært i Davos, Engelberg eller Andermatt, har du garantert sett eller benyttet deg av de små, røde togene som tilsynelatende går over alt. I Engelberg må du for eksempel kjøpe togbillett for å komme deg tilbake til heisen etter offpistturen ned til Grünerwald, og i Zermatt og Andermatt tar du toget rundt i heisystemet. Og flere steder er veien lang hvis dere bestemmer dere for å krysse Alpene på jakt etter gode forhold. Er du i Verbier og oppdager at det er i Andermatt det snør, er bilturen drøy. Togturen rett gjennom fjellene går mye raskere. Dessuten er det mye mer miljøvennlig!

Har du planer om en alpeferie og ikke har lyst til å bruke penger på leiebil og i tillegg ha litt bedre samvittighet?

Send inn reiseruta du drømmer om å realisere i Sveits til konkurranse@friflyt.no og skriv hvorfor du tror akkurat det vil bli en fin alpeferie. Tre dager før julaften (21. desember) velger vi ut vinneren.

Publisert 10. desember 2007 kl 18.38
Sist oppdatert 11. desember 2007 kl 14.50
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen