/ Nyheter

Vinjerock 2008

Hva får du om du putter en haug friluftsmennesker, 20-30 rockeband og et fullstappet aktivitetsprogram, hiver det oppi Jotuheimen og rører sammen? Jo, da får du Vinjerock 2008.

Sist oppdatert: 12. juli 2008 kl 15.38
Lesetid: 2 minutter

Festivalen går over 3 dager, den første helga i august. På programmet står blandt annet utdeling av den store gnagsårprisen, sandvolleyball på Jotunheimen beach, fotokurs, toppturer og kajakkpadling. Bandene som skal spille er blandt annet Madrugada, Animal Alpha, Kaisers Orchestra og Valkyrien Allstars.

Vinjerock er oppkalt etter forfatteren og sikteren Aasmund O. Vinje, som var mannen som ga Jotunheimen navnet og den første hyttebyggeren på Eidsbugarden, som også er Festivalens hovedarena.

Store navn

Festivalen har to scener, det ene er Hovudscena og den andre er Vesle-Vinje, som kommer til å huse de litt mindre arrangementene som filmvisninger og småkonserter blandt annet.

- Vi forventer oss ei knakende bra helg med godt vær og fornøyde folk, melder festivalsjef Eirik Høyme Rogn til FriFlyt.

- Vi har booket inn mye bra, og de største navnene er vel Madrugade, Animal Alpha, Kaisers og Valkyrien Allstars- så er det mye å se fram til, legger han til.

Stemning

I fjor var det blandt andre Big Bang, Blood, sweat and tears, Sivert Høyem og Adjagas som fikk fjellfolket i ekstase. På tross av ustabilt vær, var stemninga topp gjennom festivalen.

- Vinjerock er en unik festivalopplevelse man ikke får noe annet sted. Med Vakre Jotunheimen som kulisser er det få som kan matche stemninga som blir til her oppe, forteller festivalsjefen.

Miljøbevist festival

Vinjerock har et sterkt fokus på miljøet, og ingenting blir overlatt til tilfeldighetene. Foruten eget ryddeteam som konstant går rundt og rydder under hele festivalen, oppfordres også publikummet til å ta vare på naturen.

- For vår del er miljøbevissthet en veldig naturlig del av festivalen. Naturen oppe i Jotunheimen er sårbar, og vi kan ikke etterlate noen spor av oss, understreker festivalsjefen.

- Miljøarbeidet vårt fungerer godt, og vi har fått skryt av hyttefolket her oppe om at det ofte er ryddigere etter at vi har dratt enn da vi kom! legger han til.

Har du lyst til å oppleve Vinjerock, er billettene å få kjøpt på www.billettservice.no

For mer informasjon om festivalen og program etc, gå inn på

www.vinjerock.no

Publisert 12. juli 2008 kl 15.31
Sist oppdatert 12. juli 2008 kl 15.38
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen