/ Nyheter

Vi er The Apache Fænsers!

Filmturneens 10-årsjubileum på Rockefeller i Oslo ble en kveld for minneboka, med stappfullt hus, vanvittige prestasjoner på lerretet og det absurde dansebandet The Apache Dænsers. Når står resten av Norge for tour!

Sist oppdatert: 7. oktober 2007 kl 23.13
Tørrsnø på lerretet, kramgoda låtar på scenen.
Tørrsnø på lerretet, kramgoda låtar på scenen.
Lesetid: 2 minutter

Fri Flyt Film Tour solgte ut samtlige 1000 billetter til premieren på Rockefeller. Mens turnestarten vanligvis har vært på søndag kveld, booket turnésjef Endre Løvaas den første lørdagen i oktober, for å få den rette feststemningen i anledning jubileet. Det satte folk pris på, for dette var kvelden da ingen ville gå hjem.

– Utrolig moro å selge ut Rockefeller, det blir nok så vi kjører lørdagsvisning neste år også, sier Endre Løvaas.

De fleste vi snakket med var enige om at årets filmprogram er sterkere enn noensinne. Etter kavalkaden med høydepunkter fra ti år med filmturné, kom "Magic Moves", laget av Filip Christensen / Field Productions. Det er en oppvisning av talent, innen både skikjøring og filmskaperarbeid. PK Hunder og Jon Olssons svev på Strynefjellet og Jørgen Valdes storfjellskjøring fra Sunnmøre er blant scenene vi husker best.

Så kom snowboardfilmen "Optimistic?" fra Absinthe Films, en orgie i deilige pudderlandinger, dramatiske storfjellslinjer og hissig railkjøring, introdusert av regissør Patrick Armbruster.

Det store filmhøydepunktet var likevel "Seven Sunny Days" fra Matchstick Productions, der komplette skikjørere som Eric Hjorleifson, Mark Abma og Mike Douglas kan gjøre en diger fjellside om til terrengpark. De tette følgebildene fra monsterhoppet i Whistler er tatt til et nytt nivå, nå kan du følge Jon Olssons Hexo flip på virkelig nært hold. Norsk natur og norske utøvere var med i filmen også denne gangen: Basehopper og frikjører Espen Fadnes i vingsuitflukt tett inntil autovernet på Trollstigen er noe av det drøyeste vi har sett.

Så kom The Apache Dæncers, introdusert med en "skifilm" fra Geilo, der de to bandmedlemmene Rune "Rullings" Lundsør og Rune Fagermoen til daglig er trenere på snowboardgymnaset.

Iført lakserosa dresser, og med et sound som minner vel så mye om rockeverksted som Vikingarna, skranglet de i gang låter som "Leende guldbruna øgon" og "Hello, Mary Lou" . Vi likte spesielt godt den egenkomponerte "We are the Apache Dænsers". Sjelden har et mindre musikalsk skolert band spilt på Rockefeller, men på den annen side: Hvilke danseband spriter om showet sitt med en breakdanceoppvisning midtveis?

The Apache Dænsers er herved etablert som kultband i ski- og brettmiljøet. Eller som keyboardist Joak-Jim Apache hilste publikum:

– Dere er the Apache Fænsers!

Dansesjarmørene er neste gang å se på Snowboard Awards, mens Fri Flyt Film Tour ruller utover landet de neste ukene. Denne uka er det klart for filmkveld i Bø, Stavanger, Kristiansand, Bergen og Geilo.

Publisert 7. oktober 2007 kl 17.18
Sist oppdatert 7. oktober 2007 kl 23.13
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen