/ Nyheter

Veko setter nye rekorder

Ekstremsportveko slår alle rekorder, både når det gjelder antall utøvere og tilskuere. Næringslivet på Voss jubler og melder om rekordomsetning

Sist oppdatert: 28. juni 2007 kl 18.33
Uvante innslag på jubileumsfesten. Foto: Turid Soldal
Uvante innslag på jubileumsfesten. Foto: Turid Soldal
Lesetid: 2 minutter

Allerede før den store avslutningshelgen har deltakerantallet passert fjorårsrekorden på 1200 mennesker. Årets kulturprogram har vært besøkt av flere tusen mennesker, og det har vært tett med tilskuere på de fleste sportsarrangement. Under den storslagne jubileumsforestillingen onsdag var det store teltet på Vossevangen fylt til randen med mer enn 2000 mennesker.

- I år opplever vi at flere har blitt på Voss hele uken. Nå forventer vi storinnrykk frem mot helgen, sier daglig leder Kaia Finne.

Stort medietrykk

Det er fortsatt flere festivalpass til salgs, men alle som har tenkt seg til Voss må forhåndskjøpe billetter om de vil være sikker på å få med seg helgens konserter. Det store ekstremsportarrangementet er blitt en viktig begivenhet også for næringslivet på Voss. Hotellene er smekkfulle, og overalt i og rundt Voss kan man se festivaldeltakere som har slått opp telt. Markedssjef Erik Østli på Fleischers Hotell er en av dem som merker trykket.

- For Fleischers Hotell er denne uken en av de aller beste i året, om du ser på omsetning. Men for bygden Voss kan verdien av Ekstremsportveko knapt måles i penger, sier markedssjef Erik Østli på Fleischers hotell. Han forteller at det har kokt av aktivitet fra første dag, og at medieinteressen har vært enorm.

- Det er helt vilt. I går hadde vi russisk frokost-tv på besøk. Dette er et av de mest populære programmene i Russland, med 110 millioner seere. I tillegg kommer en lang utenlandske og norske mediekanaler, forteller han.

Kjøper sunne varer

Også handelsstanden merker at det er unntakstilstand under Ekstremsportveko. Vekodeltakerne legger igjen store penger i bygden, og butikkene melder om omsetningsrekorder.

- Omsetningen vår de siste dagene er ihvertfall 20 prosent over det den pleier å være. For næringslivet på Voss er denne festivalen blitt veldig viktig, sier Jon Ivar Fjose, butikksjef på matvarebutikken Spar i Vangsgata.

- Hva er det ekstremsporterne kjøper?

- Vi merker at det er sunne folk. Det går mye i frukt og grønnsaker faktisk.

- Bare det?

- Nja. En god del øl, da, selvsagt.

Publisert 28. juni 2007 kl 18.33
Sist oppdatert 28. juni 2007 kl 18.33
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen