/ Nyheter

Vegvesenet utsatte åpningen på Stryn

Statens Vegvesen tok ingen sjanser med skredfaren, og hundrevis av ivrige ski- og brettkjørere ble derfor snytt for åpningshelgen på Strynefjellet.

Sist oppdatert: 28. mai 2007 kl 13.37
Store snømengder og et Statens Vegvesen på etterskudd forsinker åpning i Stryn.
Store snømengder og et Statens Vegvesen på etterskudd forsinker åpning i Stryn.
Lesetid: 2 minutter

Flere hundre forventningsfulle ski- og brettkjørere hadde tatt turen til Stryn foran fredagens annonserte åpning. Skuffelsen var derfor stor da det viste seg at Statens Vegvesen ennå ikke har klargjort og sikret veien opp til skisenteret. Mye nedbør i form av nysnø de siste dagene, samt betydelige snømengder over utsatte veistrekninger, førte til at NGI og Statens Vegvesen til slutt bestemte seg for å holde veien stengt hele pinsehelgen. Det ble lenge annonsert en mulig åpning på lørdag eller søndag, men til slutt kom den endelige beskjeden: Ingen åpning i pinsehelgen!

Mange puddersultne ski- og brettkjørere dro på topptur mellom tunnellene eller rundt Djupvasshytta som trøst. Veien til Dalsnibba er ennå ikke brøytet opp mer enn noen hundre meter, men det forhindret ikke ivrige kjørere i å labbe opp. Likevel ble pinsehelgen en stor skuffelse for mange entusiaster som hadde sett frem til sesongåpning på Strynefjellet.

En kan i ettertid spørre seg om Statens Vegvesen og Strynefjellet skisenter kanskje burde ha foretatt skredvurderingen litt tidligere, slik at hundrevis av ski- og brettkjørere kunne vært foruten denne bomturen. Et varsel om forbehold burde nok ha vært annonsert på et tidligere tidspunkt, all den tid veien opp til skisenteret først ble brøytet opp på tirsdag. Noen hadde en dog kjørt helt fra Finland, og trøsten er som kjent begrenset også i skummende drikke. Strynefjellet skisenter og Statens Vegvesen kunne med hell ha kommunisert bedre at åpningen kunne bli utsatt på grunn av skredfare. Safety first er bra, så vi får håpe at forholdene stabiliserer seg foran neste helg og Freeline Jam.

Publisert 25. mai 2007 kl 13.06
Sist oppdatert 28. mai 2007 kl 13.37
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen