/ Nyheter

Vegard Breie er nominert til årets fotograf

Ålingen Vegard Breie har skutt seg opp blant de aller kvasseste ski- og sykkelfotografene i landet, og på coveret av siste Fri Flyt og Terrengsykkel kan du se hans verk.

Sist oppdatert: 30. september 2008 kl 14.42
NOMINERT: Vegard i helikopter under fotografering med Bergans i år. Foto: Vegard Breie
NOMINERT: Vegard i helikopter under fotografering med Bergans i år. Foto: Vegard Breie
Lesetid: 3 minutter

Ikke uventet er 23-åringen nominert i klassen for årets fotograf. Etter å ha fulgt den gale kompisgjengen sin fra Ål i mange år, har Vegard de siste årene virkelig tatt steget opp i fotografeliten, både i Norge og internasjonalt. Vegard oppsummerer sist sesong slik:

– Det var synd at Magnus (Tveito red.anm) var skada i år, men hver gang noen av Ål camp killyourself eller Våga-mafiaen står på start kribler det jo litt ekstra i magen. Hissige linjer og mange konsekvenser gjør hele det gamet der litt mer omfattende i mine øyne. Hele året har egentlig vær et eneste stort høydepunkt, men toppa seg muligens litt da jeg fikk væra med Andreas og Jon Håtveit til Åre på JOSS.

Etter at Andreas hadde orket dobbelt så mange hopp som de andre kjørerne på hver eneste shoot, var det jo nesten umulig å føkke opp den bildemuligheten der, sier Vegard.

Til vinteren skal han blant annet fotografere under Sweet Protections årlige alpetur, og i februar skal han stille ut bilder hjemme på Ål.

– Rockekompisene mine hjemmefra, Åsmund Thorsen, Magnus Tveito og Jon-Håvard Grøgård, ligger ikke akkurat på latsida selv om filmingen i fjor gikk litt skeis, så det blir vel noen hissige planer med de kara også, forteller Vegard, som denne høsten har startet på fotostudier i Trondheim.

 

– Hva betyr Fri Flyt-prisen for sporten og for deg selv?

– Betyr vel egentlig ikke så mye, men det er jo uansett alltid stas med slike greier. Det pleier jo å bli fine sosiale lag når alle samles til fest, og teambuilding er vel noe de fleste har trua på?

 

– Hvem mener du selv fortjener prisen for årets pris i din kategori?

– Som den rockestjerna jeg er, er det bare et svar jeg kan gi på den.. Selv om en studentkollega og en viss brettkar med flashy stil også har høye stjerner i boka mi!

 

– Hvilken annen utøver har imponert innen de andre kategoriene?

– Om ikke Filip Christensen får pris for noe, veit ikke jeg hvem som burde få pris. Det han har opnådd og gjør sammen med Even på Fieldproductions er bare helt overlegent!

 

– Hvorfor skal folk stemme på akkurat deg?

– Må vel væra om de liker bildene mine skulle jeg tro.

Ellers liker jeg å tro at jeg er en av de som holder håndverket høyt, og likar å se på meg selv som en litt mer komplett fotograf enn bare en slik "skidude med kamera på tur", er så utrolig lei å bli satt i den båsen der.

– Må jo benytte meg av anledningen til å gi en Big Up's til alle kara som generelt gir gass som evige underdogs rundt omkring og! Når jeg reiser rundt møter jeg hele tida utrolig inspirerende folk som lett kunne vært sponsa, kjørt konkiser i Hemsedal og hele den pakka der, men veit å holde det ekte og bare gi blaffen i hele det styret! Det er jaggu meg DE som skulle fått pris!

Publisert 30. september 2008 kl 14.33
Sist oppdatert 30. september 2008 kl 14.42
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen