/ Nyheter

Varsler 20 nye sportsbutikker

Sport 1-kjeden går løs på fjellsportmarkedet, og vil åpne tjue nye butikker i løpet av tre år under navnet Skandinavisk Høyfjellsutstyr. Konkurransen hardner til i norsk sportsbransje.

Sist oppdatert: 2. november 2007 kl 11.15
FØRST UTE: Nye Skandinavisk Høyfjellsutstyr i Svolvær.
FØRST UTE: Nye Skandinavisk Høyfjellsutstyr i Svolvær.
Lesetid: 3 minutter

Den norske sportsbutikk-kjeden driver i dag 162 butikker over hele landet. Når Sport 1 nå satser millioner av kroner på å lage en ny kjede, er det for å nå fjellsport-forbrukerne med de ledende merkevarene på markedet.

Ski, klatring/fjellsport og aktivt friluftsliv blir blant kjerneområdene.

– Vårt mål er å bli best på fjellsport-segmentet. I Norge mener vi det er plass til en slik kjede, sier Robert Helgesen i nye Skandinavisk Høyfjellsutstyr.

– Hvordan skal det skje?

– Med lokalt eierskap og en viss grad av lokal tilpasning, hvor katalogen til Skandinavisk Høyfjellsutstyr vil utgjøre storparten av sortimentet.

Sport 1 Gruppen har kjøpt rettighetene til navnet Skandinavisk Høyfjellsutstyr (SHU), et konsept som opprinnelig ble etablert med sin første butikk i Hemsedal i 1974. Flere SHU-butikker har forsvunnet fra Oslo de siste årene, mens dagens Skandinavisk-butikk i Hemsedal fortsatt vil eies av importøren Vertikal AS.

Men i tillegg kommer altså nærmere 20 butikker med lokale eiere over hele Norge. Den første er etablert i Svolvær, de neste dukker opp i Tromsø, Bodø, Oslo og Trondheim.

– Vi er for tiden på jakt etter lokaler i Oslo. Vi ser først og fremst på steder med en naturlig tilknytning til fjellsportmiljøer, og hvor det utøves fjellsport, sier Helgesen.

I fase to varsles det etableringer i Bergen, Lillehammer/Gudbrandsdalen og vest for Oslo.

– Det har lenge vært et refreng i bransjen at det er en overetablering av sportsbutikker i Norge. Er det plass til en ny kjede?

– Å spesialisere seg er en måte å vinne konkurransen. Vi tror norske forbrukere ønsker en slik rendyrket fjellsport-kjede, sier Helgesen.

Skandinavisk Høyfjellsutstyr har blant annet hentet inspirasjon fra Sverige og kjeden Naturkompaniet.

Sport 1-kjeden er nest størst i Sports-Norge, med 1,3 milliarder kroner i omsetning i fjor - 800 millioner bak gianten G-Sport. G-Sport har ekspansive planer for nye butikker kommende år, samtidig som også nykommere som Anton Sport satser knallhardt.

Forbrukere kan se frem til økt konkurranse.

– Sportsbransjen går tøffe tider i møte. For å overleve må man enten bli stor, eller satse på nisjene, sier redaktør Morten Dahl i Bladet Sport, sportsbransjens eget fagblad.

Fakta:

2006-tall for omsetning i de norske sportskjedene: G-Sport (2,08 mrd.), Sport 1 (1,3 mrd.), Intersport (1,2 mrd.), MX Sport (657 mill.), XXL (608 mill.), Stadion (526 mill.), Coop OBS (429 mill.), Sportshuset (287 mill.) - Anton Sport (utgikk av Sport 1 i fjor, har uttalt mål om 1 mrd. innen 2013).

Publisert 2. november 2007 kl 11.14
Sist oppdatert 2. november 2007 kl 11.15
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen