/ Nyheter

Vårfest i Whistler

Denne uka er det vårfest i Canada. World Ski & Snowboard Festival er en gedigen event som samler det som kan krype og gå av kjørere og bransjefolk til konkurranser, konserter og et utall parties.

Sist oppdatert: 21. april 2007 kl 05.26
Andreas Håtveit snurrer 3,5 gang i kjent stil.
Andreas Håtveit snurrer 3,5 gang i kjent stil.
Lesetid: 2 minutter

Whistler og Blackcomb har fortsatt metervis med snø etter en rekordvinter. Oppe i fjellet kom det 20-30 cm ferskvare tidligere i uka, og med storfjellskongen Hugo Harrisson som veiviser er du garantert at melkesyrenivået når nye høyder lenge før lunsj. Denne turistmaskinen har virkelig mye bra terreng å by på, og det lønner seg helt klart å henge på de lommekjente som bor her til daglig. Ufattelig mange og ufattelig dyktige ski- og brettkjørere har Whistler som hjemmebase, og det mest tilgjengelige blir raskt oppkjørt.

World Ski & Snowboard Festival er en drøy ukelang kjempeevent med over 50 gratiskonserter, to bigjump-konkurranser, en railjam og en superpipe-konkurranse. Alle med solid prestisje og betydelige dollarbunker i prispenger. Derfor har stort sett hele verdenseliten tatt turen til Whistler denne uka, i tillegg til bransjefolk av alle kalibre, sponsorer på inspirasjonstur, musikkfrelste og gudene vet hva. WSSF er et særdeles velorganisert, men likevel avslappet arrangement, hvor alle nyter at sesongen er på tampen.

Lørdag er det finale for både ski og snowboard i superpipe, der Grete Eliassen er eneste norske innslag. Samme kveld går den prestisjefylte bigjump-konkurransen av stabelen nederst i Whistler. Skjønt, bigjump er vel å ta i. Snøsmeltingen nederst i anlegget har tvunget arrangøren til å skrape sammen noe som ligner mer på et mellow-jump, og landingen innbyr ikke akkurat til noen bånn-svev. Under fredagens trening viste Andreas Håtveit at switch 1260 går helt fint på det vesle hoppet, mens Kim Andre Eliassen dro lekre frontside 7´s. Simon Dumont og Jon Olsson sto over treningen i dag.

Jon Olsson er forøvrig på filmopptak med Matchstick Productions i området, og har nylig fått testet ut storfjellskunnskapene i spann med Hugo Harrisson.

– Det er vel på tide at jeg begynner å lære litt om den type kjøring også, smilte Jon på mitt spørsmål om jibbekarrieren er på hell. Han smilte derimot ikke så mye da han torsdags ettermiddag måtte se seg slått i golf av undertegnede. Og jeg har knapt nok tatt i en golfkølle før! Olsson blir nok raskt i bedre humør når det spesialbygde hoppet hans oppe på Blackcomb står ferdig til uka, for en eksklusiv heli-shoot. Vi tør gjette på noen enestående scener i høstens kommende filmer.

Publisert 21. april 2007 kl 05.23
Sist oppdatert 21. april 2007 kl 05.26
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen