/ Nyheter

Stjernespekket fjellfilmhelg

Festivalpassene rives bort, busser fylles opp og programmet er sånn passelig spikret. 08.-10. september er det med andre ord klart for Fjellfilmfestival på Turtagrø – årets heftigste kulturbegivenhet.

Sist oppdatert: 1. september 2006 kl 18.37
Storinnrykk på fjorårets festival.
Storinnrykk på fjorårets festival.
Lesetid: 2 minutter

Heftige klatrefilmer, actionsport, glamorøs prisutdeling og tidenes beste lineup med foredragsholdere. Slik er en uke før Fjellfilmfestivalen ruller avsted. I fjor var kapasiteten sprengt og mer enn 400 deltagere fant veien til det tradisjonsrike hotellet i Jotunheimen. I år venter arrangørene ny deltagerrekord på festivalen.

– Definitivt landets høyestliggende filmfestival- og festivalen med de hyggeligste deltakerne, sier festivalsjef Anders Waage Nilsen.

Chillbeats, politikk, polferder

På programmet i år står masse actionsportproduksjoner, kortfilmer, dokumentarer og en imponerende liste med foredragsholdere. Cecilie Skog og Rolf Bae forteller om to polferder. Tormod Granheim forteller om triumfen og tragedien på verdens høyeste fjell. Jarle Andhøy forteller om Berserk-ekspedisjonene. Benjamin Hjort stiller med et multimediashow om sin padleekspedisjon i India. Lars Mjaavatn kommer rett fra Tasermiut-fjorden og holder foredrag om støtende rissklatring. Og polarhistoriker Ragnar Kvam forteller den utrolige historien om legenden Ernest Shackleton.

– På årets festival samler vi noen av de fremste eventyrere og friluftsfolk i landet. Det blir garantert spennende, sier Waage Nilsen. Som også lover tankevekkende politiske dokumentarer, en temaseksjon om klima-utfordringer, en storslagen prisutdelingsseremoni og masse film laget av unge actionsportregissører.

Dunjakker og disko

Rammen rundt filmvisningene er mildt sagt spektakulær: En stor skjerm er plassert utendørs, midt blant de kvasse tindene.

– En festival med naturopplevelse som fellesnevner bør definitivt legges til et sted der man er tett på elementene, sier Waage Nilsen.

Her kan festivaldeltagere i dunjakker kose seg med film til langt på natt. Lørdagskveld blir det arrangert Fjellfilmdisko i Garasjen, også det er en begivenhet det går gjetord om.

Det er forlaget Fri Flyt AS og Den Norske Turistforening som står bak festivalen. Initiativet til festivalen ble tatt av Ole Berge Drægni, fjerde generasjons hotelleier på ”klatrerhotellet” Turtagrø. Drægni døde tragisk nok i tsunamien i Thailand, men festivalen han startet er mer levedyktig enn noensinne. Under festivalen vil ”årets fjellfilmpris” bli delt ut, og vinneren får 10 000 kroner. Også vinneren av Fri Flyts filmkonkurranse vil bli annonsert på festivalen, og de 6 beste bidragene vil bli vist på stormskjerm.

– Vi ønsker å være et utstillingsvindu for unge filmskapere, og en fødselshjelper for prosjekter som fornyer og vitaliserer sjangeren, sier festivalsjefen.

Publisert 1. september 2006 kl 18.26
Sist oppdatert 1. september 2006 kl 18.37
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen