/ Nyheter

Snø til helga

Akkurat nå snør det i Trysil, og mer er i vente i løpet av helga. Hemsedal og Oppdal åpner også nå. Her får du en oppdatert rapport over forholdene i norske skianlegg.

Av: Kari
Sist oppdatert: 25. november 2005 kl 09.09
Trysilfjellet i går
Trysilfjellet i går
Lesetid: 3 minutter

Trysil melder om snø i lufta! I dag åpner 6-seteren Fjellheisen og løype 15 med 2,3 kilometer skikjøring. Tryslingene har holdt snøproduksjonen i gang de siste dagene, men det har vært litt av og på som følge av temperatursvingninger. Værutsiktene er mere snø kommende dager, og det er mulig flere heiser kan åpne i helgen. Heiskortpriser blir justert etter hvor mange heiser som er åpne.

Det snør også på Filefjell, som åpner en 450 meters sort løype til helgen. Løypa er hovedsakelig bestående av kunstsnø nå, men det snør altså og det er meldt kaldt fremover.

Sesongåpning i Hemsedal lørdag 26. november. Hemsedalsløypa på 1800 meter og 450 høydemeter vil være åpen, sammen med 8-seters stolheisen Hollvin Express. Det er meldt kulde og snø fra fredag. Holder denne langtidsprognosen vil vi snart kunne åpne Hamarløypa, deler av Turistløypa og barne-og familieområdet. Dette inkluderer ytterligere tre stolheiser og noen skitrekk, og vil gi 710 høydemeter skikjøring.

I Oppdal starter heisen lørdag klokka 10 både i Vangslia og Stølen. Det er nå 55 cm snø og senteret kjører snøkanoner. I Stølen kjøres heis opp til Gråberget og i barnebakken. Worldcupløypa er klar, og det er mulig at deler av Ekkerenget blir åpnet. I Vangslia åpnes Pomaløypa, Midti-løypa og Barnebakken. Åpningstiden er 10 - 16.

På grunn av bygging av ny stolheis i Vangslia er det foreløpig bare Stølen som holder åpent i midtuka. Dette gjelder kun så lenge støping og forskalingsarbeidet pågår, men i helgene er alt åpent.

Bjorli melder om endel mildvær de siste dagene, men det skal komme væromslag i dag. Med kaldere vær settes kanonene i gang, og skisenteret vil ha oppe Lysløypa som er 800 meter.

Fjellsetra hadde knallforhold forrige helg, men har hatt mildvær nå i uken. Den forventede væromvenltningen som var varslet i går kom ikke, så senteret har bestemt at de holder stengt i helgen.

Geilo melder at de etter flere dager med gode forhold kan åpne skianlegget fredag 25/11-2005.Følgende løyper er under preparering og planlegges å kunne åpne:

• Geilolia Skisenter (Asleløypa) åpner i uke 48.

• Geilo Fjellandsby (Kikutløypa, Davidløypa)

• Geilohovda (Taustumpen, Sonjaløypa)

Åpningshelgen tilbyr senteret skipass til spesialpriser.

Kvitfjell åpnet sist helg, men fikk mildvær denne uka. De håper å starte snøproduksjonen fra i morgen igjen. Hotellheisen og nedre del av Karirenna åpner i morgen torsdag, og vil være åpen hver dag fra kl 9.30-15.30. Familiebakken er reservert for trening fra torsdag-søndag denne uka. Det er derfor foreløpig noe begrenset plass i bakken, men fortsatt gode forhold og muligheter for alle å få prøvd skiene. Skisenteret tilbyr 20 prosent rabatt på heiskort frem til jul. (Ikke sesongkort)

Gaustablikk regner med både natursnø og videre produksjon av kunstsnø. Det er bra forhold i bakken, og kommende helg er tilbudet en heis og en 750 meter lang bakke. Snødybden skal gjennomsnittlig være ca 30 – 35 cm i dag.

Hovden åpner etter planen 1200 meter lørdag 3. desember

Publisert 24. november 2005 kl 13.57
Sist oppdatert 25. november 2005 kl 09.09
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen