/ Nyheter

Ski i Andes: Oppdrag utført!

Gjengen fra Bigtrix har tilbakelagt kilometervis med hissige puddersvinger i Las Lenas de siste fire ukene. Nå gjenstår redigering av filmen før premieren senere i høst. Se bilder fra turen her!

Sist oppdatert: 14. september 2007 kl 07.55
Filmingen til Kong Vinter IV er over - nå skal materialet klippes! Foto: Hans Petter Hval
Filmingen til Kong Vinter IV er over - nå skal materialet klippes! Foto: Hans Petter Hval
Lesetid: 2 minutter

Lars Fidjestøl, Pedro Matos, Oddvar Nygaard Hansen og Espen Kristiansen er tilbake i Norge etter en drøy måned i Argentina. Dette er første gangen sistnevnte er med som kameramann for Bigtrix og Kong Vinter.

- Vi har hatt en veldig bra tur. Forholdene har vært bra, og de dagene vi jobbet med filmen, fikk vi mye bra på tape. Foruten ventetiden i starten, ble det mange dager med rekognosering. Det tar tid å bli kjent i terrenget, finne posisjoner for filming og ikke minst ta hensyn til fjellene, forteller Kristiansen.

Fjellene rundt Las Lenas er veldig vindutsatt, noe som fører med seg at pudderdagene blir færre og konkurransen om urørt snø desto større.

- Vi hadde på forhånd bestemt oss for å kjøre ned fra det kjente fjellet Cerro Martin dagen etter at den heisbaserte snøen var oppkjørt. Flere filmteam måtte skuffet snu og finne andre fjell da vi ga gass og stod klare på toppen en snau time etter at første heisen startet om morgenen.

Las Lenas er i aller høyeste grad et bra sted for film og foto. Mest på grunn av at naturen er ulik Norge og Europa, det vi ser mest av på film. I tillegg er tilgjengeligheten til de bra spotsene veldig god. Innimellom slagene skal man ikke glemme hyggen, og Las Lenas er i aller høyeste grad et sted å hygge seg.

Kameramann Espen Kristiansen gleder seg til å se det ferdige resultatet når Kong Vinter IV skal vises Kongeriket rundt.

- Dette gav mersmak! Målet for vinteren er å kunne bruke mer tid på filming, sier Kristiansen, som for tiden studerer ved Høyskolen i Lillehammer.

Det ryktes at premierefesten i Oslo blir den 16.november, så det er bare å begynne å glede seg. Filmen kommer selvfølgelig også ut på DVD og kanskje til og med på mobiltelefon, i følge ubekreftede rykter fra hoffet.

Publisert 14. september 2007 kl 07.55
Sist oppdatert 14. september 2007 kl 07.55
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen