/ Nyheter

Rolig alpeferie i Andermatt

Andermatt er et hyggelig og rolig lite skisted sør i Sveits. Her er finner du noen tips om du har tenkt deg til alpebyen.

Av: Kari
Sist oppdatert: 6. mars 2007 kl 15.17
Deler av forsiden i hovedanlegget. Foto: Kari S. Nilsen
Deler av forsiden i hovedanlegget. Foto: Kari S. Nilsen
Lesetid: 2 minutter

Andermatt har tre forskjellige anlegg, hvor to av disse stort sett blir benyttet av familier og tilreisende med hårete Eiger-luer, heldress og stormbriller. Hovedanlegget, hvor gondolen går fra sentrum, har to gondoler, noen stolheiser og t-kroker. Transport mellom anleggene skjer enten med tog eller buss. Man kan også ringe bussen ved transportbehov. Turerne koster CHF 4 (cirka 20 kroner)

Hovedanlegget har cirka 1600 høydemeter, og den høyeste toppen er på rundt 2900 meter. Fra dette toppunktet er flere muligheter for frikjøring og bakkekjøring. På forsiden av anlegget, altså under gondolen, er det oversiktlig og lett tilgjengelig frikjøring.

Fra toppen av av gondolene kan man kjøre flere turer på baksiden av anlegget. De lengste turene kan ta opptil 2 timer inkludert transportetappene inn til byen.. Her er det et veldig stort terreng som man kan finne urørt snø flere dager etter snøfall. Det er ikke like oversiktlig som på forsiden, så en guide kan være lurt. Treffer du en høy,hyggelig svensk guide i gul Norrøna-jakke, er han ofte rundhåndet med tips. En stor fordel med all kjøring på baksiden er at man uansett ender opp på en pub, enten i Andermatt by eller i nabobygda Hospental.

Ellers kan Andermatt by på veldig variert kjøring, alt fra lette, flate partier til bratt rennekjøring og et meget god utvalg i klipper.

For de som er ute etter fest er nok ikke Andermatt stedet med mest liv. Kirkeklokkeren er derimot meget aktiv i morgentimene. Av nattklubber finnes det en karaokepub og en disco med musikk for spesielt interreserte. Spycher er ellers et sikkert sosialt valg for øltørste frikjørere. Her kan man også spise god og billig mat.

Til Andermatt kommer man til enten med bil eller tog, men fra Zurich lufthavn kan man risikere opp til 4 togbytter. Sjekk gjerne antall bytter overgangen har, venter du til neste tog kan reiseveien bli mye lettere. Prisen er ca CHF 44 en vei med tog. Fra Andermatt kan man kjøre den berømte Gothard-Matterhorn-banen og besøke flere kjente skisteder som Disentis og Zermatt. Andermatt har mange hyggelige restauranter og hoteller. Overnatting er ingen selvfølge å få i travle perioder, så dette bør bookes på forhånd for å unngå å måtte overnatte utenforliggende landsbyer. Heiskortene er ganske rimelige, cirka kr 1300 for en uke.

Tekst: Kari S. Nilsen og Snorre Jensen

Publisert 6. mars 2007 kl 14.48
Sist oppdatert 6. mars 2007 kl 15.17
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen