/ Nyheter

Pudderhelg i vente

Endelig kom snøen! Flere skisteder i Sør-Norge melder om nyfalne pudderdyner. Det blir trolig knallforhold i store deler av landet i morgen.

Sist oppdatert: 20. januar 2006 kl 01.11
ENDELIG: Geilo er blant skistedene som er blitt velsignet med snø de siste dagene.
ENDELIG: Geilo er blant skistedene som er blitt velsignet med snø de siste dagene.
Lesetid: 3 minutter

Det er først og fremst anleggene i sørvest og Midt-Norge som har fått ta del i denne runden med snøfall. Meldingene dumper inn fra skianlegg i Langfjella og Hallingdal om gode forhold i dag. Lokalt på Vestlandet har det også dumpet ned. Og det ser lovende ut for helgen, særlig for lørdag. Det skal falle hvitevarer i løpet av dagen og morgendagen over hele Sør-Norge. Det generelle trekket er at det kommer mer snø jo lenger sør i fjellet du reiser. Fra midt-norge og nordover ser det desverre skrint ut. Det er ingen snarlig lysning for vintersultne nordlendinger.

– De fleste steder i sør-norge kan vente opp mot en 20-25 centimeter lett snø i løpet av morgendagen, sier metereolog Frode Håvik Korneliussen hos Storm Weather Centre. Han tror nedbøren vil falle som snø helt ned i lavlandet.

– Det er kun sørspissen av landet og de ytterste kystområdene på Vestlandet som vil få regn, tror Korneliussen. Han advarer imidlertid ivrige frikjørere mot potensiell skredfare.

– Det blir mye vind fredag. Kanskje opp i liten storm enkelte steder. Trolig betyr det stengte fjelloverganger, og sannsynlighet for økt skredfare på lørdagen.

– Hvordan ser lørdagsværet ut?

– Det ser bra ut, med lite vind og oppholdsvær. Men søndagen begynner det å skye til igjen, og vinden tar seg opp igjen. Etterhvert kan det begynne å snø igjen.

Her er noen rapporter fra skianleggene:

HEMSEDAL: Hemsedal melder om fantastiske forhold. Det har kommet 65 cm tørr fin puddersnø de 2 siste døgnene, og det snør tett fortsatt, og i følge værmeldingen skal det fortsette å snø fredag og søndag. 11 bakker og 12 heiser er foreløpig åpnet. Fredag åpner også Fjellheisen og Hallinghovdløypa og løypemannskapet jobber på spreng for å åpne flere løyper til helgen. Solheisen Skisenter har åpnet større deler av anlegget og har nå 4 bakker og 3 heiser åpne.

GEILO: 45 cm nysnø de to siste døgn og fantastiske forhold, melder turistkontoret på Geilo. Pipen i Fugleleiken skal være i god stand. 27 av 39 løyper er åpne, og alle heisene er åpnet med unntak av Fjellheisene. Fortsetter snøværet blir også Fjellheisene i Havsdalen åpnet til helgen. Terrengparken i Fugleleiken er åpen med superpipe, fem rails og bigjump. Åpne nedfarter: Halstensgårdheisen, Fugleleiken, Geiloheisen og Taubanen, Slaatta Skisenter, Havsdalen, Geilolia, samt Kikutheisene.

Kveldskjøring: tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

28.-29. januar er det norgescup i halfpipe i Fugleleiken, og du kan se store deler av den norske snowboardeliten i aksjon!

TRYVANN: Tryvann har passert halvmeteren og med 10 centimeter ferskvare antyder de at torsdagen er sesongens beste pudderdag. Anlegget har åpent med 12 av 14 bakker. Nye rails på plass på fredag 19/1: Battleship box,C-rail,Rainbow rail. Pipen begynner å ta form, den vil åpne til helgen. Maskinkjøring pågår i pipen og er et lukket område.

EIKEDALEN:Også Bergensernes næranlegg melder om godforhold. I løpet av natten og torsdag formiddagen er det kommet 12 cm tørr nysnø i Eikedalen. Det snør fremdeles tett (kl. 13.00) Dette betyr nå at snødybden varierer i fra 40-50 cm. Det er også mer snø i vente, de kommende dager. På kveldskjøringen i dag vil 4 heiser være i drift. (Med forbehold om sterk vind. Det er stille for øyeblikket.) Til helgen satser vi på å kunne kjøre 5-6 heiser. Vi regner også med å åpne flere løyper.

ÅL I Ål er snødybden kommet opp i 60 centimeter i nedre del. Det laver ned og dette gir håp om at alle trasséer i Ål skisenter kan åpens til lørdag 21.01. Ål Skisenter har pr 19.01.2006 åpnet: Familieheisen, Tautrekket og Hovedheisen til toppstasjonen

Artikkelen er under oppdatering

Publisert 19. januar 2006 kl 12.02
Sist oppdatert 20. januar 2006 kl 01.11
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen