/ Nyheter

Puddercruisets første etappe

Puddercruiset kunne ikke begynnt bedre; allerede første dag etter avgang fra Bergen ankom vi Hoddevik, padlet rett ut i bølgene og fikk god surf. Deretter bar det til Strandafjellet der regnet hadde slått om til snø og solen var på vei fram, forteller telemarkkjører Torkel Karoliussen som er på puddercruise med Hurtigruta nordover.

Sist oppdatert: 20. mars 2007 kl 10.18
Strandafjellet, som Torkel Karoliussen kårer til Norges beste pudderskisenter.
Strandafjellet, som Torkel Karoliussen kårer til Norges beste pudderskisenter.
Lesetid: 2 minutter

Fri Flyt-korrespondent Torkel Karoliussen og en gjeng frikjørere fra Norge, Sverige og New Zealand er på vei med Hurtigruta nordover fra Bergen. Gjengen har satt av en måned til puddercruset. Her er Torkels andre rapport:

Tirsdag kveld kjørte vi ombord i Hurtigruta i Bergen og la oss godt til rette i lugaren før en bedre frokost med utsikt bak båten ble inntatt seilende inn til første stopp, Måløy ved Stadtlandet. Det regnet på hele vestlandet men heldigvis var vi godt forberedt med surfebrett på lasteplanet og lovende bølgevarsel i baklomma.

Vi fikk noen gode økter i vannet, med varierende forhold; bølger med opp til 3 meters fronter og vind som skiftet rundt fra alle kanter og varierte fra bris til full storm. Surfen var tidvis helt perfekt, noen ganger ganske kaotisk og til slutt i største laget. Etterpå satt vi igjen med to skadede brett og en del slitne overkropper, klare for skikjøring.

Regnet som har herjet vestlandet den siste tiden har nå slått over til snø og vi ankom Sunnmørsalpene da det var kommet omtrent 30 centimeter og fortsatt lavet ned. Skogkjøringen i Strandafjellet var like morro som alltid, med litt tung snø nederst men god kjøring hele veien til bunnen av heisen.

Etter en hel dag med skogskjøring og afterski i bassenget på Stranda Hotel var det bare å droppe inn i mellom hvite laken og straightline til frokost. Skyene var i ferd med å løse seg opp da vi våknet og det var sol på toppene rundt Stranda nesten hele dagen. Perfekte forhold i Norges beste pudderskisenter.

Men, det skyet til igjen og vi hadde en båt å rekke. For de som kommer etter ser det dog ut til at Stranda får enda mere snø i dagene som kommer. Vi reiser videre med Hurtigruta mot neste stopp Ørnes og Glomfjord sør for Bodø i Nordland.

Torkel Karoliussen rapporterer til friflyt.no fra puddercruiset nordover. Les forrige rapport ved å klikke på linken til høyre.

Publisert 20. mars 2007 kl 10.18
Sist oppdatert 20. mars 2007 kl 10.18
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen