/ Nyheter

Pudderalarm i Østerrike

Lange brett og fete planker gjør nytte for seg i de østerrikske alpene om dagen. Pudderjegere i Tirol og Vorarlberg opplever sjeldent god jaktlykke. Med andre ord, det snør og det snør.

Sist oppdatert: 18. januar 2006 kl 18.18
PUDDERSKOG: Kjetil Håheimsnes sprayer seg ned Hochfügen i Zillertal. Bilde: Endre Løvaas
PUDDERSKOG: Kjetil Håheimsnes sprayer seg ned Hochfügen i Zillertal. Bilde: Endre Løvaas
Lesetid: 2 minutter

Alpene har vært et eneste stort høytrykk siden siste snøfall rundt nyttår, og den siste uken har vært en konstant og krevende jakt på uberørte flekker i skyggesidene. Flott med minus 15 og blå himmel, men det er ferskvare vi helst vil ha. Med noen millioner tyskere, nederlendere og østerrikere på forlenget nyttårsferie var det ikke mange flekkene som ikke var oppkjørt. Derfor var det mange som jublet høyt på tirsdag da de første fillene begynte å falle fra himmelen.

Endelig et høyst etterlengtet snøfall over deler av alpene som på enkelte steder har kommet opp i halvmeteren allerede, og mere er på gang. Tirol og Vorarlberg ser foreløpig ut til å få det meste av denne stormen, og Østerrike er nok en gang snøvinneren så langt i sesongen. Men det er verdt å rope et stort varsko om ekstrem skredfare, da vinden er over 25 sekundmeter over 2000 m.o..h. Dette har ført til betydelig snøtransport med ditto skredfare, slik at kjøring over trelinjen ikke er å anbefale på en stund. Det gamle snølaget i solvendte sider fungerer som et livsfarlig kulelager, og det slipper naturlige skred selv i svake hellinger. Heldigvis kan Østerrike by på eventyrlig skogskjøring, og steder som Sonnenkopf, Arlberg / St.Anton, Zillertal og Stubaital er bankers nå om dagen.

Nå som alle nyttårsturistene har reist hjem er det en fryd å være i Østerrike. I dag var alt som det skulle være en onsdag i januar: 6 biler og 2 minibusser på parkeringsplassen, og et halvt dusin pudderjegere totalt på hele fjellet.

Publisert 18. januar 2006 kl 18.16
Sist oppdatert 18. januar 2006 kl 18.18
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen