/ Nyheter

Polarområdene i fokus

Landets høyestliggende og vakreste filmfestival, lover å være enda bedre og viktigere når det inviteres til foredrag og filmvisninger på Turtagrø i september. Temaet for årets festival er polarområdene, og Cecilie Skog er en av foredragsholderene.

Sist oppdatert: 24. juli 2006 kl 11.58
UTENDØRSSKJERM: Filmene vises på en stor utendørsskjerm med tindene i Hurrungane som kulisse.
UTENDØRSSKJERM: Filmene vises på en stor utendørsskjerm med tindene i Hurrungane som kulisse.
Lesetid: 2 minutter

Årets festival er under planlegging og er du interessert i friluftsliv, film eller gode foredrag bør du defintivt ta turen til Fjellfilmfestivalen 2006.

HVA SKJER?

Offisiell åpning på Fjellfilmfestivalen er fredag 8. september klokken 2100. Det blir filmvisninger fredag, lørdag morgen, lørdag kveld og søndag formiddag. Målet for festivalen er å kunne kombinere film, foredrag - og fjellturer på dagtid. Turistforeningen stiller med erfarne turledere, og det blir masse utendørsaktivitet.

Filmvisningene foregår på morgenkvisten og på kveldstid.

Temaprogram for årets festival er polarområdene. Det blir fokus på gamle helter, og bragder av nyere dato. Polfarerne Cecilie Skog og Rolf Bae kommer, det samme gjør ishavsseilerne i Berserk. Samtidig setter festivalen søkelys på klimautfordringene disse sårbare naturområdene i nord og sør står overfor. Derfor vises også den kontroversielle "Oil on Ice" på festivalen.

FESTIVALPASS: Det vil 15. august legges ut billetter for salg til Fjellfilmfestivalen. Disse selges hos Eksponert.no, og kan enten bestilles på nettet eller hentes på ditt lokale postkontor. Festivalplass koster 500 kroner. Slike pass kan også kjøpes hos Platou Sport i Bergen, samt hos Den Norske Turistforening i Oslo.

HVA ER INKLUDERT? Passet inkluderer gratis adgang på alle filmer og foredrag, rabattert ølpris, gratis deltagelse på turer i regi av DNT og en flott t-skjorte. Teltere kan bo like ved hotellet og bruke felles-fasiliteter som toaletter og dusj (bruk av dusjer før kl. 1600 og etter kl. 1800).

REISE: Det vil bli satt opp festivalbusser fra Oslo, Bergen og Trondheim. Vi kommer tilbake til detaljene rundt bussene.

OVERNATTING: Deltagerne kan enten overnatte i telt i terrenget rundt hotellet, eller booke plass på hotellet eller i annekset. Hotellet opererer med spesialpriser for camp-deltagere. De som skal ha hotellrom booker direkte til Turtagrø Hotell..

Les mer om Fjellfilmfestivalen 2006 ved å følge linken til høyre!

Publisert 20. juli 2006 kl 10.04
Sist oppdatert 24. juli 2006 kl 11.58
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen