/ Nyheter

Perfect Moment - The Contact

Årets spektakulære ekstremsportfilm fra Thierry Donard vil utover høsten vises på norske kinoer over hele landet. Siste visningsdag i Oslo blir 11. november.

Av: Kari
Sist oppdatert: 12. januar 2005 kl 09.32
Lesetid: 4 minutter

Har du drømt om å kunne fly, å sveve ubesværet, vektløst, båret av vinger over himmelen? Eller har du drømt om å stå på en fjelltopp dekket av snø, med urørte fjellsider under deg, hvite flater som kun venter på at du skal sette det første sporet?

Har du noengang forestilt deg hvordan det er å surfe en bølge - å dundre avsted over vannoverflaten med et fresende blågrønt torden i ryggen? Har du noengang hatt full kontroll, og samtidig vissheten om at den minste feil kan få de mest alvorlige konsekvenser?

"Perfect Moment - The Contact" er et 95 minutter lang reise i et filmunivers der sterke opplevelser og blandede følelser får utfolde seg fritt på lerretet. I 20 år har produksjonsselskapet Nuit de la Glisse med filmskaperen Thierry Donard i spissen perfeksjonert kunsten å fange ekstreme utøveres lek i naturen på film. Flere millioner europeere lar seg inspirere av de årvisse produksjonene, som blir vist i over 300 byer over hele Europa.

Med "Perfect Moment - The Contact" blir denne utrolige kino-opplevelsen for første gang tilgjengelig for det norske publikum. I motsetning til de fleste actionsportfilmer er denne produksjonen laget for moderne høykvalitets kinovisning. Filmen er produsert med 35 mm kameraer. Her får du vanvittige kameravinkler, fantastiske naturbilder og et sjeldent blikk inn i de involverte våghalsenes motivasjon - og frykt. De svarer på de vanskelige spørsmålene: Hvorfor utsetter de seg for slik risiko? Hva er det som driver dem?

"Perfect Moment - The Contact" har Norge som en rød tråd. Filmteamet har besøkt frådende norske fossefall for å filme verdens beste elvepadling. All filmmusikken er spesiallaget av den norske elektronikagruppen Ugress. Og kinopublikummet får møte seks av Norges fremste ekstremsportutøvere:

Lene Nordermoen - 28 år fra Oslo.

Snowboardkjører og spesialist på spektakulære nedkjøringer i bratte fjell. Tidligere landslagskjører i snowboard som de siste årene har bodd i Chamonix. I filmen drar hun på en eventyrlig reise til Alaskas villeste fjell.

Sondre Bjørkheim - 24 år fra Skien.

Frikjører på ski som behersker både maskinpreparerte terrengparker og stunt fra klipper i terrenget. Kombinasjonen av akrobatiske ferdigheter og vilje til å satse alt, gjør Sondre til en frikjører på internasjonalt nivå. I filmen viser han kunster i sveitsiske fjell, sammen med amerikaneren Rory Bushfeld.

Fred Syversen - 35 år fra Sarpsborg.

Storfjellskjøreren som la karrieren i databransjen bak seg, flyttet til Chamonix og vant en plass blant verdens fremste eksperter på bratte heng og dyp snø. I filmen dundrer Fred utfor fjellsider i Chamonix.

Mariann Sæther - 23 år fra Otta.

Elvepadleren som skremmer vannet av gutta. Jenta fra Gudbrandsdalen har de siste årene vært padler på heltid, med ville ritt utfor fossefall over hele verden. I filmen tar hun med filmteamet til hjemlige trakter ved vassdraget Sjoa.

Benjamin Hjort - 25 år fra Trondheim.

Eventyrpadleren som elsker å vise fram elvepadling på sitt beste. Benjamin har blant annet gjennomført en dramatisk padleekspedisjon gjennom Kashmir. I filmen er han på hjemmebane i Sjoa.

Christian Nerdrum - 30 år fra Oslo.

Kiteboarderen med hele verden som lekeplass. I filmen drar han og kameraten Malik Buchenafa til Brasil for et møte med de kraftige vindene, capoeiradansere og vakre jenter.

"Perfect Moment - The Contact" er et bredspektret portrett av verdens fremste ekstremsportere. Filmskaperne har dokumentert de villeste stunts på terrengsykler, både ute i terrenget og i bybildet. Kameratemaet har fulgt flere av verdens beste snowboardere på jakt etter den dypeste puddersnøen i de bratte fjellsidene i Alaska. Her får også luftsportens fremste utøvere vise seg fram. Har du for eksempel noen gang tenkt over at det går an å hoppe fallskjerm fra en flygende paraglider?

I filmen møtes verdensmesteren i ekstremskikjøring, franskmannen Manu Gaidet, og den amerikanske surfelegenden Ken Bradshaw. De to står sammen på toppen av taggete alpetopper, og deler øyeblikket der Bradshaw bestemmer seg for å surfe verdens høyeste bølge. Et 28 meter høyt monster av vann, en uvirkelig intens og risikabel naturopplevelse foreviget i all sin råskap med høyteknologisk kamerautstyr.

Og til deg som fremdeles tror mennesket ikke kan fly: Bli med når Europas fremste BASE-hoppere kaster seg ut fra toppen av fjellet Eiger! Den unike dokumentasjonen viser hvordan moderne vingedrakter gjør menneskets evige drøm til virkelighet.

VOSS 7 - 13/1.05

SOGNDAL 14 - 20/1.05

GEILO 25/2 - 3/3.05

GEILO 1 - 7/4.05

OSLO har siste visning torsdag 11/11.

Publisert 9. november 2004 kl 11.14
Sist oppdatert 12. januar 2005 kl 09.32
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen