/ Nyheter

Påskepudder i Engelberg

Mens påskefjellet i Norge blir overfylt er april lavsesong i Alpene. Men det betyr absolutt ikke at det har sluttet å snø.

Sist oppdatert: 14. april 2006 kl 09.06
TRIVES: Torkel Karoliussen smaker på aprilsnøen i Engelberg.
TRIVES: Torkel Karoliussen smaker på aprilsnøen i Engelberg.
Lesetid: 2 minutter

April er for mange erfarne sesong-asylsøkere i alpene den beste måneden. Heiskøene er forsvunner, prisene har sunket, charterturistene har mistet lysten men det har absolutt ikke sluttet å snø.

Forutsatt at man er på et sted meg god høydeforskjell mellom byen og heisenes toppstasjon byr påsken i Alpene på den deilige kombinasjonen av grønt gress og dypt, knusktørt pudder. Nå kan man grille, gå på slakkline og buldre nede i dalen mens snøen ligger dyp, alene og kald i nordsidene et par tusen meter rett opp.

Engelberg er et slikt sted, med høye fjell, en frodig dal og akkurat nå fett med pudder. Stedet er blitt en favoritt for frikjørere de siste årene og har et meget hyggelig skandinavisk miljø. Mellom toppen, Titlis, og happyhour skiller rundt to tusen meter, og 20 varmegrader mellom pudder i skyggesiden og solveggen på Eden pub.

Snakker man med en gammel ringrev på området alpesesonger kan de alltid garantere et par kraftige snøfall i april. Det kommer ofte mye om gangen, det blir ofte sol rett etterpå og snøen stabiliserer seg raskere. I tillegg du kommet i topp form, du er enda bedre kjent med terrenget på fjellet ditt og det er ikke så mange tyskere som lager heiskø eller svenske charterturister som traverserer gjennom linjene dine.

Så får man bare kjenne etter i seg selv, om man foretrekker Toblerone, pudder og grønt gress eller Kvikklunsj, slush og heiskø i hemsedal.

Tekst: Torkel Karoliussen

Publisert 14. april 2006 kl 09.05
Sist oppdatert 14. april 2006 kl 09.06
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen