/ Nyheter

Nye kapitler skrevet i pipe-historien

Under lørdagens WSI superpipe-finaler i Whistler Blackcomb ble det skrevet flere nye kapitler for historiebøkene. Både blant ski- og snowboardkjørere ble det satt tricks som ingen tidligere har gjort i en konkurranse.

Sist oppdatert: 22. april 2007 kl 12.42
Mike Riddle stakk av med seieren i skiklassen. Bilde: Endre Løvaas
Mike Riddle stakk av med seieren i skiklassen. Bilde: Endre Løvaas
Lesetid: 2 minutter

La oss ta snowboardklassen først, som manglet de helt store navnene. I stedet var pallen fullstappet med japanere som virkelig kjørte kamikaze-stil. Vi fikk ikke med oss navnene i farten, men en übersmooth og gedigen frontside 1260 kan det ikke være mange som setter i konkurranser. Eller hva med alle 4 mulige 900 etter hverandre, back-to-back? Japanerne imponerte stort i brettklassen.

I skiklassen manglet navn som Tanner Hall, Simon Dumont og Jon Olsson. Dermed fikk de antatt nest-beste benyttet sjansen til å briljere. Mike Riddle kjørte stort og sikkert hele dagen, og tok en fortjent seier. Han vant også den påfølgende SuperHit-konkurransen, hvor selv høyde-kongen Dumont sto og måpte. Andrew Taylor imponerte ved å sette noen 1440´s i pipen, før han satte et nesten godkjent forsøk på 1620!!! En annen som imponerte, men som vi ikke fikk navnet på i farten, forsøkte seg på double cork på den første hiten. Etter 3 svært gode forsøk vet vi at dette også ligger an til å bli et pipe-tricks i fremtiden. Andreas Håtveit fikk seg en smell tidlig i konkurransen, og tok det pent for å spare seg til kveldens Big Air.

Sarah Burke var overlegen i dameklassen, og ingen var i nærheten av å tukte henne i pipen. Hun var også den eneste jenta som deltok i SuperHit-konkurransen, og tror du jammen ikke hun dro til og satte den første kvinnelige 1080 i en superpipe? Imponerende!

Under kveldens Big Air-konkurranse nede i Whistler vant Jon Olsson foran Tanner Rainville og JF Houle. En standard switch 10-konkurranse som ikke var den mest spennende vi har sett, selv om arrangøren la inn påbudte runder med 5, 7 og 9. Olsson kjørte pent og sikkert, og cashet inn enda litt mer bensinpenger. Håtveit falt i begge sine kval-hopp, og kom ikke til top 3-finalen. Deretter bar det ut i Whistlers overfylte natteliv, og et verdig punktum for sesongen.

Publisert 22. april 2007 kl 10.07
Sist oppdatert 22. april 2007 kl 12.42
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen