/ Nyheter

Ny Ultrasport-konkurs

Driftsselskapet bak bladet Ultrasport gikk konkurs fredag, med 4,3 millioner kroner i gjeld. Utgiver Trygve Bergsland planlegger å drive videre, men kan få store problemer.

Sist oppdatert: 20. oktober 2006 kl 15.30
KONKURSKAMERATER: Ultrasports driftsselskap er konk - igjen. Illustrasjon: Atle Hansson
KONKURSKAMERATER: Ultrasports driftsselskap er konk - igjen. Illustrasjon: Atle Hansson
Lesetid: 3 minutter

Ultrasport og de andre magasinene som ledes av Trygve Bergsland har vært i konstant krise siden de ble tatt i opplagsjuks vinteren 2005. Nå granskes forholdene rundt en ny konkurs, samtidig som virksomheten er i ferd med å bli kastet ut av lokalene i Maridalsveien.

Reveljen AS er navnet på selskapet som de siste årene har stått for driften av magasinene Ultrasport, Fjøl Bibelen, Klatring, Ute og Reveljen. Fredag begjærte selskapet seg konkurs. Kravene mot selskapet var oppe 4,3 millioner kroner. Blant kreditorene er blant annet annonsører som mener de ble lurt gjennom Ultrasports systematiske opplagsjuks gjennom en årrekke.

Trygve Bergsland har overtatt som utgiver av bladene, etter at gründer Henning Herding trakk seg på forsommeren. De to har organisert virksomheten på en måte som er vanlig hos konkursryttere i restaurantbransjen: Selskapet Mediafabrikken AS eier bladtitlene Ultrasport, Fjøl Bibelen og Ute, mens selskapet Reveljen AS har stått for driften av bladene. Det er det siste selskapet som nå har gått konkurs.

Under konkursåpningen i Oslo byfogdembete fredag, oppga Bergsland at det ikke fantes verdier i selskapet.

Samtidig jobbes det videre med Ultrasport og de andre bladene. Eierselskapet Mediafabrikken AS er tilsynelatende intakt, og de ansatte i bladene har fått beskjed om at driften vil fortsette som før. I såfall blir det reprise av historien fra 2003. Dengang gikk selskapet Mediaction AS konkurs med 2, 7 millioner i gjeld, uten at det fikk konsekvenser annet enn for kreditorene. Et par måned før konkursen hadde Bergsland og Herding forberedt seg ved å selge bladtitlene fra Mediaction AS til Mediafabrikken AS for en symbolsk sum.

Men denne gangen er det slett ikke sikkert det vil gå så glatt for Bergsland, som tilsammen har sølt bort 7 millioner kroner for kreditorene til Mediaction AS og Reveljen AS.

Etter det Fri Flyt kjenner til, jobber nå bostyreren med å finne ut om det er foregått ulovligheter rundt konkursen til Reveljen AS. I den sammenheng blir det også gjort undersøkelser rundt konkursen i 2003. Bostyreren vil blant annet undersøke om eierne har tappet selskapet for verdier før konkursen, mens de lar kreditorene i stikken. Dersom det blir konstatert ulovligheter, risikerer Bergsland konkurskarantene som vil hindre han i å drive næringsvirksomhet.

Ultrasport-sjef Trygve Bergsland har uansett nok å jobbe med de neste dagene. Etter konkursen i Reveljen AS står redaksjonen i bladene uten leieavtale for bygningen hvor de holder til, og de må trolig finne nye lokaler meget snart.

Men tilsynelatende skal det mer enn både konkurser og utkastelser til for å stanse Bergsland. Torsdag startet den årlige sportsmessen i Njårdhallen, med Bergsland som organisator. Denne messen har tidligere vært en god inntektskilde nettopp for Reveljen AS. I år er det nystartede Sportsmessen Ltd., et engelskregistrert selskap heleid av Bergsland, som skal dra inn fortjenesten fra samarbeidet med idrettslaget Njård.

Trygve Bergsland har forøvrig fått godt betalt for å kjøre Reveljen AS i grøfta. Samtidig som selskapet gikk med nesten 2 millioner kroner i underskudd hadde han i 2005 en netto inntekt på 925.000 kroner.

Publisert 19. oktober 2006 kl 16.14
Sist oppdatert 20. oktober 2006 kl 15.30
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen