/ Nyheter

Ny rekord for sportsutstyr

Veksten i sportsbransjen fortsetter. Omsetningen i 2004 blir ni prosent høyere enn i fjor – til tross for lavere priser på mange produkter.

Sist oppdatert: 9. november 2004 kl 11.29
Lesetid: 2 minutter

Etter tre år med god vekst i salget av sportsutstyr og sportsklær, ser den positive utviklingen ikke ut til å gi seg.

– Salgstallene hittil i år tyder på at den samlede omsetningen blir i underkant av syv milliarder kroner. Det er en økning på ni prosent fra i fjor, sier bransjedirektør Leif Olsen i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) til nyhetsbyrået Newswire.

Trenden bekreftes av kjedesjef John Olsen i MX-Sport, som forteller at en større andel av kundene velger utstyr av høy kvalitet. Kjeden har økt sin omsetning både av billige produkter og mer kostbare alternativer. MX-sjefen forteller om økende interesse for vannsport. Blant annet har salget av kanoer, kajakker og våtdrakter steget. Men også salget av tradisjonelle produkter som sykler og sykkelutstyr er godt.

– Været er den store, ukjente faktoren. Snø er viktig for vintersalget. Samtidig opplever vi at folk aksepterer å måtte reise litt lenger enn før for å bruke skiene. Salget av vintersportsutstyr har vært bra de siste årene, ikke minst innen alpint, sier kjedeleder John Olsen. Gjennom MX-sport tar han pulsen på 117 forretninger Norge rundt. På Publikum04 vil kjeden være representert ved MX-Sport Slemmestad.

For sportsbransjen er omsetningen i desember vanligvis nesten dobbelt så høy som en gjennomsnittsmåned, forteller HSH-direktør Leif Olsen. I fjor ble desember svakere enn mange hadde håpet på, mens januar i år ble en knallmåned. Han opplyser at sportsutstyr utgjør rundt 55 prosent av bransjens salg, mens klær og fottøy står for resten. Leif Olsen karakteriserer konkurransen mellom kjedene som hard, og viser til at prisene på sammenlignbare produkter har gått ned de siste årene.

Publisert 9. november 2004 kl 11.29
Sist oppdatert 9. november 2004 kl 11.29
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen