/ Nyheter

Norsk sykkelfilm til nye høyder

Lørdag hadde Anti Productions premiere på "Make it Work", som på mange måter markerte et kvantesprang for norsk sykkelfilm. Publikum lot seg imponere i en fullstappet Frogner Kino, til en strålende sykkelfilm laget på et tilnærmet nullbudsjett.

Sist oppdatert: 21. mai 2007 kl 14.51
Lesetid: 2 minutter

Niels Windfeldt er en særdeles driftig kar. Siviløkonomstudenten klarer også å lage en vidunderlig sykkelfilm på et tilnærmert nullbudsjett, i tillegg til at han er i toppen som utøver. Sammen med resten av gjengen i ANTI Productions har Niels jobbet sent og tidlig på fritiden for å snekre sammen en sykkelfilm med fokus på inspirasjon og moro. Og resultatet? Intet mindre enn sensasjonelt bra, også i internasjonal sammenheng.

"Make it Work" beviser for alvor hva som er mulig å vri ut kreative hjerner i form av kameravinkler, lys, komposisjon og ikke minst redigering. Filmen er en eneste lang feel-good-rulle som lar deg bli inspirert til å sykle, uansett ferdighetsnivå. Her har Windfeldt & co truffet en viktig nerve hos publikum. Man skjønner at dette er en lavbudsjett-film som er gjort på fritiden, men likevel har filmen så utrolig mange helprofesjonelle elementer. Ikke minst har filmteamet utvist tålmodighet og ventet og ventet på det rette lyset, og det har betalt seg. Cable-cams er ikke noe nytt innen genren, men - igjen - med tanke på at denne gjengen har et tilnærmet nullbudsjett, så er det rett og slett imponerende.

Mye av filmen er naturligvis viet til dirt og tricks, men det er også sugende singletracks-segmenter med bl.a. Emil Carlson i storform. Knall musikk og ditto redigering, og vi bøyer oss i støvet for "Make it Work" - en sykkelfilm som enhver norsk tohjulsentusiast bør få med seg, om ikke annet enn for inspirasjonens skyld.

DVD´en er i salg om få uker, bl.a. på nettbutikken eksponert.no

Publisert 20. mai 2007 kl 19.31
Sist oppdatert 21. mai 2007 kl 14.51
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen