/ Nyheter

Nord-norsk invasjon i Japan

- Dette tar kaka, skriver Torkel Karoliussen. Med fare for at snøentusiastene i Nord-Norge i disse dager tar det som mobbing.

Sist oppdatert: 19. januar 2010 kl 10.33
POV: Fin utsikt. Foto: Torkel Karoliussen
POV: Fin utsikt. Foto: Torkel Karoliussen
Lesetid: 2 minutter

Torkel Karoliussen har sendt følgende vitnesbyrd fra øst:

Det har blitt noen dype dager gjennom mange sesonger på ski i forskjellige land og verdensdeler, og denne vinteren startet ikke verst med et par uker amerikanske desemberfaceshots, men dette tar kaka. Etter mindre enn ti svinger, 100 meter til siden for første heisen kunne jeg høre min egen underbevissthet fyre av et spontant ninja-gledeshyl – noe som imidlertid skulle vise seg som en ordentlig dålig idé, i form av kjeften tetta med snø.

For å ta det hele fra starten; forsinka fly til Frankfurt, teknisk feil med flyet og ingen skibag med Tokyo, samt 30 minutter på å komme seg på flyet videre til Sapporo. Mondai wa nai – null problem, eller noe sånt. Skistøvler i handbagasjen er et godt gammeldags revetrix, og en Japansk kar som lett låner ut sine Hellbents på en pudderdag og står å venter med støvler og hele pakka på for å få et par turer når du kommer ned på slutten av dagen, det er vel ikke annet enn god folkeskikk?

Japan har en bra sesong i år sies det, men jeg har for så vidt enda ikke hørt om et dårlig år her. I alle fall ikke i Niseko, som er første del i en lenge planlagt Nord-Norsk invasjon av Soloppgangens Land. Rekruttene Nikolai Schirmer og Vegard Rye har vært her siden før jul og har, med støtte fra trønderbataljonen, sneket seg langt inn bak fiendens strengt avsperrede linjer under dekke av å lage verdens første reinspekka Nordnorske japanpudderskifilm. Spesialutsendingen Jens-Mortens Øvervoll, på nesten to meter med kronisk slitasjegikt i begge hoftene og absolutt ingen zen-inspirert hensyn til omverdenen, er også på plass for å dokumentere angrepet i form av bilder, med selskap med den avdanka elite-turneren, Håvard Ånesen. Sammen utgjør vi altså det aller beste som Nord-Norges uavhengighetshær kunne stille til disposisjon, og Midnattsolens Land har satt all sin lit til oss.

Tiden er inne for alle oss nordlendinger til å stå side om side føre sola, pudderet og æren tilbake til landsdelen. Søringer: følg med for oppdateringer på FriFlyt, og book din reise nordover allerede nå! Dere kan stole på oss. Når vi kommer hjem blir det solboller og nysnø hver dag hele resten av sesongen.

Publisert 19. januar 2010 kl 10.33
Sist oppdatert 19. januar 2010 kl 10.33
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen