/ Nyheter

Nominert: Joakim Andreassen

Joakim har fulgt Norges og verdens beste dirt-syklister i flere år. Stavangerguttens uttrykk blir stadig klarere og renere. Belønningen er forsider, store reportasjer og varme omtaler i magasiner i både inn og utland.

Sist oppdatert: 10. september 2009 kl 17.52
AKTIV: Joakim reiser mye og langt for sykkelbildene sine.
AKTIV: Joakim reiser mye og langt for sykkelbildene sine.
Lesetid: 3 minutter

Hva er årets høydepunkt så langt?

- Årets foto-høydepunkt så langt må helt klart være ANTI Days of Thunder 2009. Hafjell-trailsa begynner så smått å bli en oppbrukt fotospot, men som fotograf er det så mye annet enn selve fotograferinga som er fett. Å tilbringe tid sammen med filmere, fotografer, og syklister som alle er kompiser og har det gøy sammen utgjør en veldig kul setting som ikke kan sammenliknes med konkurranser ellers.

Hva er planene dine for 2010?

- Planene mine for 2010 er ikke helt klare enda. Men jeg skal til Canada i oktober og jobbe med syklisten Ben Boyko for Adidas. Og til New Zealand for skyte bilder med Jordie Lunn og Trond Hansen i november/desember i år. Deretter blir det en tur til California til våren, en tur til Malaga med Martin Söderström og en tur til Italia for å lage fotostory på en italiensk dirtjumper. Når jeg er ferdig med alt det så begynner vel ørreten å vake hjemme i Norge, og da er det nok best å holde seg i Nordmarka med fluestanga en stund før sykkelkonkurransene starter i Europa...:-)

Hva betyr Fri Flyt-prisen for deg?

- Fri Flyt-prisen er nok det mest prestisjefylte hva angår heder og ære i forbindelse ekstremsportsfotografi i Norge. Og siden den muligens er den eneste som retter seg mot denne typen fotografering, så blir den også ekstra gjev. Sportsfotografer i Norge får veldig lite oppmerksomhet sammenliknet med de som eksempelvis skyter bilder av fotball, bortoverski og curling, selv om det kanskje burde være omvendt tatt vanskelighetsgraden i betraktning. Jeg synes det er svært hyggelig å bli nominert, og setter stor pris på at bildene mine blir lagt merke til!

Hvilken annen kandidat fortjener en pris?

- En fotograf som helt klart fortjener en pris er Frode Sandbech. Frode slutter aldri å imponere meg, og det å se bildene hans på trykk til stadighet gir alltid en følelse av visuell tilfredsstillelse. Han har en unik evne til å blande kreativitet med timing, og i mylderet av middelmådige snowboardbilder verden over så er alltid Sandbechs bilder et hakk bedre. Som den seniorfotografen han er, så er han en verdig vinner av årets pris.

På utøversiden så må det bli Trond Hansen. Utenom å være en veldig god kamerat, så er Trond en fremragende syklist. Selv om han begynner å bli veldig gammel og rynkete nå, så er han fremdeles med på å sette standarden for freeride-sykling i verden. Trond er den kjøreren som alltid går størst med smooth stil, og han har talent for alt som angår sykling. Hvis han ikke hadde vært mer glad i iskrem enn hardtrening, så kunne han sikkert blitt en av de raskeste utfor-syklistene i verden også. Når man åpner døren på team-traileren til Specialized så står Tronds navn der sammen med blant andre Lene Byberg og legenden Ned Overend, og i internasjonal sammenheng er han høyt respektert. En syklist som fortjener mye mer oppmerksomhet nasjonalt enn det han får, og helt klart en verdig vinner av enda en Fri Flyt-pris.

Publisert 10. september 2009 kl 17.51
Sist oppdatert 10. september 2009 kl 17.52
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen