/ Nyheter

Nøkkelen til Veko

Du kan laste ned hele Vekos programblad her. Du må planlegge godt, og det er umulig å få med seg alt. Fri Flyt gir deg de beste tipsene for "ei framifrå veke".

Sist oppdatert: 16. juni 2009 kl 19.35
BIBEL: Den kloke boken til råskallemekka kan nå lastes ned.
BIBEL: Den kloke boken til råskallemekka kan nå lastes ned.
Lesetid: 3 minutter

Nyheten i år er gravitasjonstriatlonet Horgi Ned på mandag, som inneholder skikjøring, utforsykling og elvepadling, enten individuelt eller for lag. Lørdag er utforsyklingen i Bavallen tilbake. Ellers er det aller meste som før.

Vi i Fri Flyt har etter hvert mange Veko-vekttall, og deler med glede våre beste tips for en god uke i adrenalinsportens mekka.

Action i Voss sentrum

En del aktiviteter foregår i nærheten av Voss sentrum, sånn at man tusler fra sted til sted med en is i hånda. Kiting, rodeopadling, paragliding, sykling, buldring, hanggliding, foregår mer eller mindre dagen lang. Om kveldene klokka 19.30 er det innhopp på Prestegardslandet ved teltet, og da kommer fallskjermhopperne susende. Hvis du har med skateboard eller bmx, finnes det rampe i sentrum.

Luft

Eller er konkurransene i en del av luftaktivitetene som paragliding, hanggliding og fallskjermhopping ofte vanskelig å både se og forstå. For mange av oss er derfor dagens video i teltet redningen. Basehoppingen er greiest å få med seg i Gudvangen fredag. Swoopingen på golfbanen er ikke på programmet i år, men under norgescupen på Bømoen 20./21. juni blir det swooping på Bømoen.

Vann

I vannet er det for eksempel mest underholdende med head to head-konkurransene som går både i rafting og kajakk. Utforpadlinga i Brandsethelva er også en velegnet publikumsidrett, med speakertjeneste og klokke i målområdet, samtidig som man kommer tett på utøverne.

Jord

Sykling har på noen få år vokst til å bli en stor gren under Veko. Det gjelder både sti-, utfor- og dirtsykling. Noen få heldige kan også sikre seg plass på Heliriden fra Lønahorgi. Hangursbanen gir tilgang til stier på framsida eller utforløypa i Bavallen. Ekspressheisen i Bavallen går dessverre kun under Veko, så det gjelder å benytte anledningen fra torsdag til lørdag.

Asfalt

Longboarderne har etter noen år på Vikafjellet flyttet til Skjervet. Der blir det konkurranse fredag, etter trening dagen før.

Snø

Alt tyder på at det blir snøforhold gode nok til å gjennomføre freeride- og bigairkonkurransene i år.

Stramt program

De som har vært på Veko noen ganger, vet at det er mange arrangementer som går samtidig. Og om de ikke overlapper i tid, hender det at avstandene og kjøreavstanden er så stor at det er vanskelig å få kabalen til å gå opp. I tillegg er det flere steder vanskelig å få parkert, så det gjelder å være tidlig ute.

Du gjør lurt i å sende VEKO til 2229, for da får du informasjon, nyheter og endringer underveis.

Fri Flyt kommer som vanlig til å ha Veko-filial i teltet, med tung dekning av Ekstremsportveko i hele sin bredde. Stikk innom og se ferske bilder, kjøp noen fine sommerklær, eller plukk opp en utgave av sommer-ekstra.

Publisert 16. juni 2009 kl 18.36
Sist oppdatert 16. juni 2009 kl 19.35
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen