/ Nyheter

Neste års skinyheter

ISPO: Dynastar har laget en brei ski, Atomic kommer med nye ski og Salomon har kasta seg på bambuskjøret. Det er tid for å se på neste års ski.

Sist oppdatert: 13. februar 2009 kl 09.34
SCOTT: Neste års ski fra Scott. Punisher, Rebel, P4 og P3. Foto: HPHval
SCOTT: Neste års ski fra Scott. Punisher, Rebel, P4 og P3. Foto: HPHval
Lesetid: 2 minutter

I en jungel av nye skimerker er det er deilig å se at noen av de mest konservative skifabrikkene har kastet seg på den nye typen skikonstruksjoner. Dynastar har for lengst startet produksjonen av de nye big dump-skiene sine, og lager for tiden to par om dagen. Salomon har fått sansen for bambus og til vinteren kan du kjøre rundt på to forskjellige bambusski fra den franske skiprodusenten. Black Crows, som ble en slager i norske fjell i fjor har laget en brei ski, men med samme form og filosofi som fjorårets testvinner, Corvus. Atomic har laget en promodell til Chris Benchetler, Bent Chetler, som ser vanvittig tøff ut, og har i tillegg laget skia Atlas, som ser veldig riktig ut. 4frnt har laget en promodell til CR Johnsen, og Armada har laget en oppfølger til fjorårets rockerparkski, nemlig Alpha 2. Black Diamond fortsetter å lage breie ski og har tilført ny grafikk på sine pudderplanker. Blizzard fortsetter med sitt skinnekonsept og bindingsplater, samme skia, men ny grafikk. K2 har laget en helt ny serie, Adventure, med ski med breddemål fra 128 til 74 mm. Amplid har laget en helt ny twintipski med ekstra lette tupper som skal gjøre skia lettere å spinne (video kommer). Line har latt seg inspisere av skateboardindustrien og kommer med en helt nye serie parkski, afterbang, med kjerne av finerplater og uten sidevegger. Nordica har laget en hel haug med ski og fortsetter med den største, Jah Love, i ny innpakning. Rossignol fortsetter sin S-serie og Völkl kommer med en rocka Gotama.

Dette var bare litt av det nye som kommer til vinteren. Vi legger ut en videoupdate om litt.

Publisert 12. februar 2009 kl 15.32
Sist oppdatert 13. februar 2009 kl 09.34
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen