/ Nyheter

Moro i bratthenget

VEKO: Store deler av den norske frikjøringseliten på ski hygget seg med en fin liten dra-på-fest i Brekkedalen ved Voss. Jørgen Valde og Marte Lise Karlsen stakk av med pengene.

Sist oppdatert: 24. juni 2005 kl 20.59
Fredrik Luytkis
Fredrik Luytkis
Lesetid: 2 minutter

Regn og tåke truet lenge Veko-historiens første frikjøringskonkurranse fredag. Deltakerne ruslet opp mot toppen i pøsende regn. Men da mange var i ferd med å gi opp håpet, trakk skyene elegant til siden, lufta tørket opp og sola tittet fram.

Da hadde arrangøren forlengst bestemt at konkurransen skulle avgjøres med én omgang, og at det ikke ville bli noen finale.

Jørgen Valde fra Vågå skilte seg ut i en fryktinngytende linje langt ute til skiløpers venstre i fjellsiden. På et snøfelt der de fleste andre skrenset og nølte, la vinneren av årets Hemsedal Freeride inn dristige dropp i stor fart. Valde avsluttet med en backflip, slik at det ikke var noen tvil om hvem som skulle ha pengepremien på 1000 euro og motta hyllesten i sirkusteltet på Vangen.

I dameklassen kjørte Marte Lise Karlsen stødig inn til seier, foran Gunvor Wæhle.

Oppmøtet av dyktige kjørere var imponerende, og nivået stod ikke tilbake for frikjøringskonkurranser under mer vinterlige forhold. Trygve Sande tok andreplassen med en utsatt linje på motsatt side av henget. Karsten Gefle kapret tredjeplassen, foran Røldal-vinner Erik Aalde.

Vinneren av Stryn Freeline Jam, Torgrim Vole, gjorde dagens stunt da han kjørte i stor fart inn på et selvbygget spretthopp og gikk for en gedigen backflip.. Dessverre overroterte han og var sjanseløs i landingen.

Fredrik Luytkis nådde heller ikke helt opp på resultatlista, men ga fin underholdning til publikum med høye dropp og lange passasjer med mose- og lyngkjøring.

Enfotkjører Asle Tangvik hadde kamerateam fra NRK i hælene, og imponerte med høy fart i bratthenget. Men han var uheldig foran det planlagte klippehoppet, og ikke helt fornøyd da han kom i mål.

Blant snowboarderne viste blant annet vossingen Lars Haugo og David Magnusson sterk kjøring, på forhold som ikke var helt optimale for brett.

48 deltakeren stilte til start i freeridekonkurransen, og etterhvert som været lettet steg stemningen betraktelig i Brekkedalen. Alle var enige om at freeride på ski må bli et fast innslag i Veko-programmet!

Resultater:

Damer:

1. Marte Lise Karlsen, alpint

2. Gunvor Wæhle, alpint

3. Annie Eide, telemark

Herrer:

1. Jørgen Valde, alpint

2. Trygve Sande, alpint

3. Karsten Gefle, alpint

4. Erik Aalde, alpint

5. Espen Fadner, telemark

Best performance: Jørgen Valde, alpint

Publisert 24. juni 2005 kl 20.39
Sist oppdatert 24. juni 2005 kl 20.59
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen