/ Nyheter

Million dollar, baby

Factor Films og Field Productions fikk drømmeforhold på Folgefonna under pinsehelgen. Legg til et kobbel sultne toppkjørere, helikopter og innleid filmutstyr til godt over en million dollar i verdi, og det var duket for nedbetaling i stor stil.

Sist oppdatert: 4. juni 2009 kl 09.40
Tore Holvik svever inn i solnedgangen. Bilde: Endre Løvaas
Tore Holvik svever inn i solnedgangen. Bilde: Endre Løvaas
Lesetid: 2 minutter

Etter at Jon Olsson & co formelig blåste bort under forrige filmforsøk på Folgefonna i mai, var det med et visst press at Filip Christensen og Petter Foshaug skrapte sammen sine siste kroner for sesongen og bestilte filmutstyr, optikk og gyro i Hollywoodklassen og satte kursen for det fagre Vestland før helgen. Mye skulle klaffe, og et kobbel av norske toppkjørere var allerede på plass.

– Denne linsa koster visstnok 750.000 kroner, forteller Filip når han forsiktig monterer et monsterstykke tyskprodusert glass på kameraet. RED er siste nytt på kamerafronten, med opptil 4 ganger HD-oppløsning og en kvalitet som ikke kan matches digitalt. Foreløpig er det så nytt og teknisk avansert at ikke mange i Norge kan å bruke utstyret fullt ut, men MediaLab i Trondheim var blant de første i Norge til å sikre seg dette vidunderet av et kamera.

– Og her er gyroen til helikopteret, viser Petter når nok en gedigen kasse åpnes, full av dyr elektronikk og avansert mekanikk. Med beskjedne busjetter i ski- og snowboardfilmbransjen er det enda godt at det finnes greie utleiere av slikt utstyr.

Skisenteret på Folgefonna er forlengst tømt, og de vanlige besøkende er godt i gang med grillingen nede i Jondalen når Field og Factor går i gang med et av årets dyreste og mest prestisjefylte filmopptak. Et dusin kjørere har shapet og saltet, Emil Fossheim har dandert hoppet med tråkkemaskinen så godt det lar seg gjøre i sommersnøen. Solen senker seg langsomt ned over blånene i Hardanger, og når en turbin fyrer opp nede på parkeringsplassen er det hele i gang. Anslagsvis tyve forskjellige linser fanger den spektakulære kvelden på minnebrikker, og uten å røpe for mye kan vi trygt fastslå at filmfolket kan gå høsten i vente med stor spenning. Først nærmere midnatt er det hele over, og det klaskes høylytt fra hanskene til ekstremt fornøyde kjørere og filmere. Den såkalte stoka-faktoren kunne ikke ha vært høyere på Folgefonna. Før øvrig er forholdene på Fonna ypperlige i år, både for park- og frikjøring.

Fri Flyt bringer deg bildene og historien i en bladutgave til høsten.

Publisert 1. juni 2009 kl 13.14
Sist oppdatert 4. juni 2009 kl 09.40
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen