/ Nyheter

MegaPark under konstruksjon

Fem uker før MegaPark starter i Oppdal, så er konstruksjonen av elementene i full gang. Tråkkemaskinene skyver snø i store volum, for det er ikke småtterier som Laffa Mattsson har tenkt å bygge i år!

Sist oppdatert: 28. februar 2008 kl 12.13
Parksjef Frode Nordbeck i full gang med å skyve store snømengder.
Parksjef Frode Nordbeck i full gang med å skyve store snømengder.
Lesetid: 2 minutter

– Her tenker jeg å bygge et hopp som er nokså likt det som var under Jon Olsson Invitational i fjor, forklarer Lars "Laffa" Mattsson mens han skuer ut fra toppen av Vangslia og peker i retning Drivdalen. Den velrennomerte parkbyggeren fra Järpen setter sin ære i å bygge store, men likevel trygge hopp.

– Man skal kunne sveve høyt og langt, men likevel miste nok horisontal energi i svevkurven til at man ikke skader seg så lett dersom man faller. Jeg er opptatt av sikkerheten til kjørerne, for ingen er tjent med farlige hoppkonstruksjoner, forteller Mattsson.

Stort skal det bli, og i disse dager er parksjef Frode Nordbeck i sving med å dirigere tråkkemaskinene rundt i Vangslia. Til monsteret på toppen har Laffa bestilt en kulhøyde på 15 meter, og minst 5 maskinbredder over kulen. Slikt krever enorme mengder snø, men heldigvis er ikke det noe problem i Oppdal i år.

– Vi har kjempeforhold med massevis av snø, både til å bygge store hopp på fjellet og i terrengparken, rapporterer Nordbeck. Selve terrengparken kommer til å bli bygget fullstendig om til MegaPark, med 4 store hopp på rad med naturlig flyt i den sorte linjen, og en parallell rød linje med litt mer moderat størrelse. Dessuten vil vi år ha en helt ny satsning på rails, med favoritter som flatboxer og battleships med spin-muligheter inn og ut, tønne-jibs og mye, mye mer. Dessuten vil det bli bygget et konkurransehopp nederst i Vangslia, slik at man får en komplett, sammenhengende park fra topp til bunn.

Opptil fem tråkkemaskiner jobber i disse dager med å skyve snø til kulene, og prosessen vil pågå frem til påske. Den vanlige påsketuristen vil nok ikke kunne glede seg mye over det som skjer i forkant, rett og slett på grunn av sikkerhetsmessige hensyn. Først i slutten av påsken kommer Laffa til Oppdal for å starte selve konstruksjonen, og det er satt av 10 dager med intensiv bygging før MegaPark åpner onsdag 2.april. Har du ennå ikke meldt deg på, så klikk deg inn på www.megapark.no. Husk at de 600 første er sikret den eksklusive og råfete MegaPark-genseren fra Peak Performance, til verdi av 990 kroner!

Publisert 28. februar 2008 kl 12.13
Sist oppdatert 28. februar 2008 kl 12.13
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen