/ Nyheter

Level 1 saksøkt av mediegigant

Skifilmprodusent Josh Berman i Level 1 Productions har havnet i en skikkelig delikat juridisk smørje, etter at skifilmlegenden Warren Miller gjorde en voiceover i årets film "Refresh".

Sist oppdatert: 24. september 2009 kl 07.54
STEMMERETT: Hvem har eksklusivitet på stemmen til Warren Miller?
STEMMERETT: Hvem har eksklusivitet på stemmen til Warren Miller?
Lesetid: 2 minutter

Dette er historien om hvordan amerikanske advokater lever opp til sitt rykte som de verste i klassen. Først litt bakgrunnsinformasjon:

Warren Miller (nå 85 år) regnes som den største skifilmskaperen gjennom tidene, og er for lengst pensjonert. Selskapet Warren Miller Entertainment (WME) solgte han allerede tidlig på 90-tallet, først sønnen Kurt, som igjen solgte det til Time Warner, som senere igjen har solgt selskapet til mediegiganten Bonnier (Transworld, SKI, Skiing etc). Warren Miller selv har ikke medvirket i eller påvirket noen av filmene de siste 14 årene, men kun lagt på voiceover / fortellerstemme på innleid basis. Han har videre kritisert hvordan WME-filmene har utviklet seg de siste årene.

Så til moroa:

Årets jubilumsfilm fra Josh Berman og Level 1 Productions "Refresh" inneholdt en positiv overraskelse, da Warren Miller hadde lagt på voiceover som en gest til 10-årsjubilanten Berman. Uten å røpe detaljene, så er det en morsom og harmløs grei om hvordan moderne skikjøring og jibbing i særdelshet har slått seg opp. Et virkelig scoop av Berman, å få selveste Warren Miller til å si noen ord.

Her om dagen banket en advokat på døren til Josh Berman og presenterte et 100-siders søksmål fra Bonnier-eide Warren Miller Entertainment, med 15 timers frist til å møte i retten. Søksmålet er basert på at WME hevder at de "eier" Warren Millers stemme, og at den ikke kan brukes i andre filmer. WME truet også premierestedet Boulder Theathre med søksmål dersom de viste filmen.

Foreløpig har retten gitt Level 1 fullt medhold etter at WME forsøkte å stoppe videre visninger av filmen, og "Refresh" viser for fullt hus i Boulder onsdag kveld.

Fri Flyt følger såpeoperaen fra de amerikanske rettslokalene.

Publisert 23. september 2009 kl 15.31
Sist oppdatert 24. september 2009 kl 07.54
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen