/ Nyheter

Hyller Fri Flyt-fotografer

Over seks sider presenterer Dagbladet Sport fem av Norges dyktigste ski- og snowboardfotografer. På coveret ruver Seth Morrison i Lyngsalpene, fotografert av Fri Flyts Endre Løvaas.

Sist oppdatert: 25. november 2005 kl 10.39
Lesetid: 2 minutter

Under tittelen "Frosne øyeblikk - Fem fotografer og noen gærne kjørere" har fotografene Frode Sandbech, Thomas Kleiven, Endre Løvaas, Simen Berg og Espen Lystad hver plukket frem to sterke øyeblikk fra de siste sesongene. Dagbladets ukentlige sportsmagasin på fredager har ryddet seks sider pluss coveret.

Vi gratulerer de fem, som alle er faste bidragsytere i Fri Flyts spalter.

Endre Løvaas har funnet frem et av Seth Morrisons dropp i Lyngsalpene, samt monstersaltoens hans - begge festet til film i Matchstick Productions-filmen "Focused". Bildet av droppet er på forsiden av Dagbladet-magasinet.

Frode Sandbech har fått oppslaget over to sider inni magasinet, med et stemningsfullt bilde av Christian Halland på Folgefonna. På spørsmål om hva han jakter på som fotograf, svarer Sandbech slik:

– Det er like vanskelig å forklare hver gang. Fotografiet skal være nyskapende, men samtidig er det bra når det er litt klassisk. Spektakulære ting er flott, men det trenger ikke være spektakulært. I snowboardfotografi er det rom for å eksperimentere. Sjangeren krever ikke at man må se ansikter, men fokuserer på triks og omgivelser.

Thomas Kleiven presenterer frikjører Cato Lægreid i et gråværspudderbilde fra sveitsiske Disentis, og jibber Erik Naess i Laax.

Simen Berg har valgt et luftig droppbilde av norske Janicke Svedberg, samt telemarkkjører Asbjørn Eggebø Næss i et magisk øyeblikk på vei fra Soleiebotntind i Hurrungane.

– Dersom noen ser et av mine bilder og tenker "der skulle jeg vært", da har jeg oppnådd det jeg vil, sier Fri Flyts Simen Berg til Dagbladet.

Espen Lystad - som er fast medarbeider for amerikanske Snowboarder - viser Per Løken i et fryktinngytende hopp på en rusten skiheis i Japan, og en handplant utført av Bjørn Mortensen.

Når vi tar med at skater og snowboarder Fredrik Austbø er intervjuet tidligere i sportsmagasinet, er det ingen grunn til å la være: Løp og kjøp!

Publisert 25. november 2005 kl 10.38
Sist oppdatert 25. november 2005 kl 10.39
annonse

Relaterte artikler

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen