/ Nyheter

Hjemmesnekra japansk cat-skiing

Da vi ble spurt om å være med på ganske så heimesnekra japansk cat-skiing var vi ikke seine om å reservere noen plasser ved aller første anledning.

Sist oppdatert: 28. januar 2010 kl 08.24
Foto: Torkel Karoliussen
Foto: Torkel Karoliussen
Lesetid: 2 minutter

Etter noen dager i og rundt Niseko var vi klare for noe nytt terreng, ikke minst fordi det ble snakket om både stort utvalg i saker å hoppe utfor og kanskje til og med en og anna liten japansk pute-linje. Selvfølgelig er det å spore pudder opp til de edle delene på ingen måte ille tidsfordriv, men tross alt er nok Guds egentlige mening med puddersnø at man skal lande på rævva i den.

En liten gjeng med nye japanske sesonglandsmenn har funnet seg et område med fantastisk lekent terreng oppe i de ellers så runde fjellene på Japans nord-øy, og skaffet seg noen doninger for å gjøre turen opp dit litt lettere. På privat basis og mest for moro skyld, enn så lenge i alle fall, fyrer de med ujevne mellomrom opp sitt klenodium og skvulper opp gjennom et hav av urørt nysnø for å hygge seg sammen med noen få heldige utvalgte som har fått være med på lasset for å dekke drivstoffkostnadene.

Ettersom terrenget i Niseko er relativt mykt, ikke særlig bratt og uten så veldig mye å ta luft fra, var det en stoka liten gjeng med nordnorske karer som ramla ut av den forvokste siamesiske tvillingsnøscooteren da vi kom opp til toppen og kunne se noe av terrenget for første gangen. En av de største putene av snø noen gang sett med våre nordnorske øyne åpenbarte seg omtrent 20 høydemeter nedenfor døra på kjøretøyet og det var bare å få på seg stashet i en fei, overbevise de to andre heldige gjestene om at størst planke går først og så peike mot herligheten og la det stå til.

Slik begynte altså en av de bedre dagene i vårt liv, og fortsatte med gjentakelser av akkurat det samme noen ganger, før vertene gjorde oss klare over at dette bare var oppvarmingssonen, og at det gjaldt å komme seg videre til neste område for å se mer av det de hadde å by på. Store nedkjøringer var det dog aldri snakk om, ettersom det da ville bety litt mer avansert logistikk, lengre transporttid og større andel gjennomsnittlig cruiseterreng, så det gikk i korte laps hele dagen.

Leken minigolf med latterlig myke landinger var kanskje nettopp det som passet oss aller best før vi skulle sette kursen mot ordentlige fjell i de Japanske alpene.

Publisert 27. januar 2010 kl 18.12
Sist oppdatert 28. januar 2010 kl 08.24
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen