/ Nyheter

Helisykling fra Lønahorgi

I knallvær ble Norges første heliride for terrengsyklister arrangert utenfor Voss, som en del av Ekstremsportveko. 1412 høydemetre med snø, slickrock, steinur, grusvei, drømmesti og asfalt. Og frokost på kjøpet!

Sist oppdatert: 30. juni 2006 kl 00.06
BRITISK RACER: Rob Jarman stunter til ære for kamera. Bilde: Endre Løvaas
BRITISK RACER: Rob Jarman stunter til ære for kamera. Bilde: Endre Løvaas
Lesetid: 2 minutter

I fjor ble den planlagte heliriden avlyst på grunn av dårlig vær. I år har derimot værgudene smilt bredt under hele Ekstremsportveko, og grytidlig torsdag morgen samlet et tyvetalls sykkelentusiaster seg på Bavallstunet med en 500-lapp i lomma. Pedaler ble skrudd av, syklene pakket i nett, og deretter ble alle mann shuttlet opp med en A-Star over morgendisen til Lønihorgi på 1412 m.o.h.

Det tok en del hiv før alle mann og sykler var på plass, men i mellomtiden kunne man kose seg med inkludert frokost, servert på et originalt vis. Solen skinte på toppen, vinden var sløy, og NRK filmet opp en del taper før de måtte ned igjen med helikopteret. Vi andre fikk gleden av å trille et stykke over snørester fra vinteren, over sva og slickrock, til tider nokså humpete. I hvert fall for undertegnede som ikke kunne stille med fullspekket værstingjern laget for nedoversykling. Vi fant flere gode fotospots på vår vei, og den glade gjengen koste seg stort nedover snaufjellet. Det var endog deltakere fra Sveits og England med på turen.

Etter at det verste steinpartiet var forsert, kom vi inn på en anleggsgrusvei med høyfartspartier, før dagens godbit av en singletrack ble neste på menyen. Vel fortært og med rødglødende skiver (og ditto manglende bremsekraft for min del) ble veivalgene videre ned mot Bavallen noe individuelle. Noen valgte NorgesCup-løypa, andre valgte veien. Turen ned tok vel drøyt to timer, alt i alt, med noen lappe- og fotopauser underveis. Definitivt en knalldag for alle som var med, og på parkeringsplassen var det en god del high-fives og yeah´s. Heliriding er ikke hverdagskost, men definitivt verdt de 10 halvliterne som turen kostet. Det er bare å prioritere, ikke sant?

Publisert 29. juni 2006 kl 18.07
Sist oppdatert 30. juni 2006 kl 00.06
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen