/ Nyheter

Gigantplaner i Molde

En svenske er klar til å bygge et gigantisk skisenter utenfor Molde.

Sist oppdatert: 17. mars 2005 kl 11.59
Lesetid: 2 minutter

Det må tydeligvis en svenske til for å bygge noe unikt i Norge, og endelig ser det ut til at nordvestlandet kan få et skisenter som vil sette det meste i skyggen nord for alpene. Følgende er sakset fra Romsdal Budstikke:

Den svenske skientusiasten og investoren Christian Petterson har ambisjoner om å bygge et alpinanlegg i verdensklasse i Eikesdalen. I dag har han invitert politikerne i Nesset på befaring.

Christian Petterson har kjørt på ski mange steder i verden, men han falt pladask da han for noen år siden fikk oppleve Eikesdalen.

– Jeg mener dette området har alt. Fantastiske fjell, flott skiterreng og høydeforskjeller som vil stille de fleste andre alpinanlegg i skyggen, sa Christian Petterson til Romsdals Budstikke da vi møtte han under prøvekjøring av løypene for et par uker siden.

Han har alt stiftet selskapet Eikesdalen Alpinanlegg AS og har kjøpt inn snøskutere og ei kraftig tråkkemaskin. Hittil i vinter har en lokal dugnadsgjeng stått for en slags prøvedrift, traseer for nedfart er hogget ut og transporten av skiløpere har gått med snørekjøring opp Aursjøvegen til Flåa og Brønnhøa høgt oppe på fjellet over Finnset innerst i Eikesdalen.

Christian Petterson opplyser at finansieringen er klar. Nå mangler bare en godkjent reguleringsplan fra Nesset kommune.

– Vi er innstilt på å starte utbygging så snart som mulig. I første omgang må vi bygge en eller flere stolheiser og skitrekk. Utgangpunktet vil sannsynligvis bli i Løyplia et stykke innenfor Finnset. Dette vil gi nedfarter med en høydeforskjell på 1.200 meter. Det vil si et skianlegg som stiller de fleste nordiske skianlegg i skyggen. På sikt drømmer jeg om å få tillatelse til å bygge stolheis til toppen av 1964 meter høge Kleinegga. Det vil gi muligheter for 8 km lange nedfarter med en høydeforskjell på 1.800 meter. I så fall vil Eikesdalen Alpinsenter blir i "världsklass"!

I dag håper Christian Petterson på fint vær slik at han kan få politikerne med til fjells.

Publisert 16. mars 2005 kl 10.50
Sist oppdatert 17. mars 2005 kl 11.59
annonse

Relaterte artikler

annonse
Ole Christian Mork Fri Flyt
Flere gjester hos SNØ enn i fjor sommer

Økning i antall sommergjester hos SNØ

Shishapangma Kristin Harila rekord
Besteg Shishapangma

Rotteracet har startet

LIGHT LINES: Pengene fra auksjonen av bildet fra Store Ringstind i Jotunheimen skal gå til kampen mot utbyggingen.
Bruker fotoprosjekt i kamp mot regjeringens planer

Auksjonerer bort bilde i kampen mot myndighetenes omdiskuterte planer

KLAR: Når Kristin Harila setter seg mål går hun all-in. Nå er hun klar for verdensrekordforsøk. Foto: Privat
Kristin Harila vil bestige 14 fjell over 8000 meter

Prøver igjen: – Kan bli historisk i sitt nye forsøk

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen